Ειδήσεις

6 Μαΐ 2008

Ένας πλωτός… «κολοσσός» θα βρίσκεται στη Ρόδο από αύριο και για τέσσερα μερόνυχτα

Πρόκειται για το αεροπλανοφόρο του 5ου Στόλου «Harry S. Truman» το οποίο θα καταπλεύσει στο νησί με 5.000 ναύτες.
Η άφιξη του είναι η αφορμή για τη λήψη σειράς μέτρων προστασίας στο λιμάνι της Ρόδου, παρά το γεγονός ότι το γιγαντιαίο πλοίο δεν θα «δέσει» εκεί, για λόγους ασφαλείας. Θα παραμείνει στη θάλασσα και το πλήρωμά του θα πηγαινοέρχεται με μικρά πλοιάρια, τα οποία θα αράζουν σε συγκεκριμένο σημείο του λιμανιού.
Το «Harry S. Truman» είναι σωστή πολιτεία που διαθέτει ακόμη και καθημερινή εφημερίδα. Οδοντιατρεία, ιατρεία, κομμωτήρια, νομικές υπηρεσίες, τμήμα ΜΜΕ, μονάδες ασφαλείας, τμήματα προμηθειών και εκπαιδευτήρια είναι λίγες από τις παροχές που μπορεί να βρει κανείς μέσα στο μεταλλικό μεγαθήριο, το οποίο έχει τη δυνατότητα να ταξιδεύει αδιάκοπα, χάρη στην πυρηνική ενέργεια που του εξασφαλίζει ο αντιδραστήρας του!

Το 2003 πλοίο χρησιμοποιήθηκε για τα γυρίσματα της ταινίας «Tears of the Sun» που περιλάμβανε αποστολή της ειδικής ομάδας του αμερικανικού ναυτικού, υπό την ηγεσία του Bruce Willis, στις ακτές της Νιγηρίας, εν μέσω εμφύλιου πολέμου, για τη διάσωση μιας Αμερικανίδας υπηκόου, την οποία υποδυόταν η Monica Bellucci.
.
Από την εφημερίδα "Εσπρέσσο"