Ειδήσεις

21 Μαΐ 2008

Έλληνες παιδόφιλοι διακινούσαν πορνογραφικό υλικό ακόμα και με βιασμούς βρεφών!

Στον εισαγγελέα Θεσσαλονίκης οδηγήθηκε αργά το μεσημέρι Ελληνοαμερικανός, 41 χρόνων, που φέρεται να εμπλέκεται σε κύκλωμα διακίνησης υλικού παιδικής πορνογραφίας.
Ο άνδρας συνελήφθη αρχικά επειδή είχε φυτέψει δενδρύλλια χασίς. Όπως προέκυψε, όμως, από έρευνα της Αστυνομίας στο σπίτι του, είχε στην κατοχή του υλικό παιδικής πορνογραφίας σε ψηφιακή μορφή. Κατασχέθηκαν ο ηλεκτρονικός του υπολογιστής και cd.
Δικογραφία σε βάρος 21 ατόμων έχει σχηματιστεί στην Ελλάδα, για εμπλοκή στο κύκλωμα παιδικής πορνογραφίας. Η πλειονότητα των παιδιών που έπεσαν θύματα είναι από την Βραζιλία, και πρόκειται για βρέφη και παιδιά έως 5 ετών, σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις της Αστυνομίας. Οι δράστες είναι από 30 έως 50 ετών, οικογενειάρχες και με παιδιά.
Μέχρι στιγμής έχουν συλληφθεί 12 άτομα, για εμπλοκή στο κύκλωμα.
Πρόκειται για την πρώτη υπόθεση μετά την ψήφιση του νόμου για την προστασία ανηλίκων, όπου ακόμη και η κατοχή παιδικού πορνογραφικού υλικού, θεωρείται κακούργημα.
Γιατροί, επιχειρηματίες, ιδιωτικοί υπάλληλοι, άνθρωποι «υπεράνω υποψίας» περιλαμβάνονται στην ογκωδέστατη δικογραφία που σχημάτισε το Τμήμα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για κατοχή και διακίνηση υλικού παιδικής πορνογραφίας. Σύμφωνα με πληροφορίες από την Αστυνομία, οι δράστες διέθεταν ειδικό ηλεκτρονικό πρόγραμμα με το οποίο αντάλλασσαν αρχεία με υλικό παιδικής πορνογραφίας. Ακόμη και οι αστυνομικοί της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος υπέστησαν σοκ όταν αντίκρισαν το συγκεκριμένο υλικό, στο οποίο παιδιά ηλικίας 3-4 χρόνων ή ακόμα και βρέφη κακοποιούνται σωματικά και σεξουαλικά και υφίστανται κάθε είδους διαστροφές.
Η νέα υπόθεση παιδικής πορνογραφίας αποκαλύφθηκε ύστερα από γιγαντιαία επιχείρηση της Αστυνομίας σε ολόκληρη την ελληνική επικράτεια κατά τους τελευταίους οκτώ μήνες.Οι έρευνες επικεντρώθηκαν σε Αθήνα, Άνδρο, Σκιάθο, Σκόπελο, Αλόννησο, Βόλο, Καλαμάτα και Βέροια, όπου εικάζεται ότι βρίσκονται και οι περισσότεροι εμπλεκόμενοι.
Χθες στη Βέροια για την ίδια υπόθεση συνελήφθη ένας 31χρονος γιατρός, ο οποίος μάλιστα αφέθηκε ελεύθερος μετά την καταβολή χρηματικής εγγύησης ύψους 6.000 ευρώ...
Η αρχή της διαλεύκανσης έγινε όταν η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος εντόπισε από τα ψηφιακά του ίχνη στο Διαβολίτσι Μεσσηνίας έναν 46χρονο οδηγό νταλίκας. Στο φορητό του υπολογιστή βρέθηκε το αποκρουστικό υλικό παιδικής πορνογραφίας. Από εκεί εντοπίστηκαν, μέσω του προγράμματος που χρησιμοποιούσε, οι άνθρωποι με τους οποίους αντάλλασσε τα αρχεία. Ακολούθησαν έφοδοι στα σπίτια όλων των εμπλεκομένων και από τον έναν η Αστυνομία οδηγήθηκε στα ίχνη των υπολοίπων. Κατά τις εφόδους της στις κατοικίες των υπόπτων η Αστυνομία εντόπισε στους προσωπικούς τους υπολογιστές το παιδικό πορνογραφικό υλικό, το οποίο είτε κατέβαζαν από γνωστές ιστοσελίδες παιδόφιλων του εξωτερικού είτε ελάμβαναν με ηλεκτρονικό μήνυμα, που στη συνέχεια αντάλλασσαν μεταξύ τους.
Οι έρευνες των αστυνομικών επικεντρώνονται στην ανάλυση των -χιλιάδων- ψηφιακών πειστηρίων για να διαπιστωθεί εάν υπήρχε και κερδοσκοπική δράση από τη διακίνηση του συγκεκριμένου υλικού. Σε τέτοια περίπτωση εναντίον των εμπλεκομένων θα ασκηθούν, βάσει των νέων διατάξεων του νόμου, διώξεις σε βαθμό κακουργήματος.
Πρόκειται για τη μεγαλύτερη υπόθεση που έχει απασχολήσει το αρμόδιο τμήμα της Ασφάλειας Αττικής, αφού στην κατοχή των κατηγορουμένων βρέθηκε ψηφιακό υλικό που ξεπερνά τα 12.000 GB.
Τα τελευταία πέντε χρόνια το Τμήμα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος έχει εξιχνιάσει εκατοντάδες υποθέσεις, ενώ έχουν κατηγορηθεί περισσότεροι από 400 άνθρωποι και έχουν συλληφθεί περισσότεροι από 200 παιδόφιλοι.
................
Από: www.madata.gr