Ειδήσεις

11 Μαΐ 2008

«Δεν παραπονέθηκε ούτε όταν τα δόντια της άρχισαν να σαπίζουν και να της πέφτουν, το ένα μετά το άλλο» λέει ο πατέρας δεσμοφύλακας και βιαστής

«Πρέπει να ήμουν τρελός για να κάνω αυτό το πράγμα». Με τη φράση αυτή ο Γιόζεφ Φριτσλ προσπαθεί, στην πρώτη του συνέντευξη, η οποία δημοσιεύθηκε στο αυστριακό περιοδικό «Νews», να δικαιολογήσει τις αποτρόπαιες πράξεις του: την επί 24 χρόνια φυλάκιση και τους βιασμούς της κόρης του Ελίζαμπετ, την οποία είχε κλείσει στο υπόγειο του σπιτιού του μαζί με τα τρία από τα επτά παιδιά που έκανε μαζί της.
Λέει ότι διδάχθηκε την πειθαρχία από την αυστηρή μητέρα του επί Χίτλερ, ότι περνούσε Χριστούγεννα και γιορτές μαζί με τη «δεύτερη οικογένειά μου» και ότι η άτυχη 42χρονη, σήμερα, κόρη του, γέννησε μόνη της, αφού ο ίδιος τής έδωσε απλώς «κάποια βιβλία μαιευτικής».
Τη συνέντευξη πήρε από το κελί της φυλακής ο δικηγόρος του, ο Ρούντολφ Μάγερ, ο οποίος μεταξύ άλλων έχει υπερασπιστεί αυστριακούς νεοναζιστές. Ο δικηγόρος τόνισε ότι ο πελάτης του θέλησε «να απαντήσει στη μονομερή περιγραφή του από τα μέσα ενημέρωσης ως τέρατος». Και επανέλαβε την υπερασπιστική γραμμή του: ότι ο συλληφθείς πρέπει να μην οδηγηθεί στη φυλακή, αλλά να κλειστεί σε ψυχιατρική κλινική ως έχων «το ακαταλόγιστο των πράξεών του»..


Περισσότερα: tovimadaily