Ειδήσεις

14 Μαΐ 2008

Λεωφορείο των ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης, λόγω της απεργίας των ιδιοκτητών φορτηγών, αντί για επιβάτες μετέφερε εμπορεύματα

Η κάμερα του «Alpha» κατέγραψε αποκλειστικά, πώς ένα λεωφορείο των ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης «επιστρατεύτηκε» για να «σπάσει» η απεργία.
Οι απεργοί μεταφορείς έκαναν μπλόκο στο λεωφορείο που κατευθυνόταν από την Αθήνα προς την Θεσσαλονίκη λίγο πριν την Κατερίνη και ανακάλυψαν ότι αντί για επιβάτες μετέφερε εμπορεύματα.
Εξοργισμένοι οι απεργοί καταγγέλλουν ότι εδώ και μέρες τα λεωφορεία των ΚΤΕΛ λειτουργούν ουσιαστικά σαν φορτηγά και εξυπηρετούν ιδιώτες για τις μεταφορές τους.
Η Τροχαία ενημέρωσε τον εισαγγελέα, ο οποιος δεν διαπίστωσε ποινικές ευθύνες, αλλά διοικητική παράβαση, για την οποία αναμένεται να επιβληθεί στην διοίκηση του ΚΤΕΛ και τον οδηγό χρηματικό πρόστιμο.
Η διοίκηση του ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης υποστηρίζει, ότι τα οχήματα τους έχουν το δικαίωμα από τον νόμο να μεταφέρουν δεματά μέχρι 15 κιλά με κόστος 1 ευρώ το κιλό. Στο συγκεκριμένο λεωφορείο δεν υπήρχαν όμως επιβάτες, για να δικαιολογούν προγραμματισμένο δρομολόγιο.
Ο διευθύνων σύμβουλος του ΚΤΕΛ Νομού Θεσσαλονίκης Νίκος Μαργαριτόπουλος μιλώντας στον «Alpha» υποστήριξε ότι «ο οδηγός πήγε δρομολόγιο στην Αθήνα και για να μην γυρίσει άδειος, φόρτωσε εμπορεύματα».
Το πρωί το λεωφορείο οδηγήθηκε συνοδεία ανδρών της Τροχαίας στον σταθμό «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης, όπου και ξεφορτώθηκαν τα εμπορεύματα.