Ειδήσεις

4 Μαΐ 2008

Έκρινε, ότι το βιβλίο έχει πορνογραφικό περιεχόμενο γράφοντας στην απόφασή του για δάση που κάηκαν, για νταντάδες και για κορίτσια ανατολικών χωρών!

Τον πειθαρχικό έλεγχο του δικαστή του Πλημμελειοδικείου Αθηνών που με απόφασή του ζήτησε την απόσυρση του βιβλίου της Έρσης Σωτηροπούλου «Ζιγκ Ζαγκ στις Νερατζιές» από τις σχολικές βιβλιοθήκες χαρακτηρίζοντάς το ως «πορνογραφία», ζητά με επιστολή του προς τον προϊστάμενο της Επιθεώρησης Δικαστών, Αρεοπαγίτη Δημήτρη Κυριτσάκη ο υπουργός Δικαιοσύνης. Ο κ. Χατζηγάκης ζητά από τον κ. Κυριτσάκη τις απαραίτητες αξιολογήσεις του σκεπτικού της απόφασης και τις δικές του ενέργειες.
Ο υπουργός Δικαιοσύνης διάβαζε την απόφαση για το βιβλίο της Έρσης Σωτηροπούλου και δεν πίστευε ότι αυτό ήταν το σκεπτικό ενός δικαστή, για να αιτιολογήσει την απόσυρση βιβλίου από τις σχολικές βιβλιοθήκες. Χαρακτηριστικά το σκεπτικό της απόφασης αναφέρει: «Κάποτε με το "εφάπαξ" αγόραζες σπίτι, σήμερα δεν αγοράζεις ούτε την πόρτα και σε λίγο δεν θα υπάρχει ούτε εφάπαξ. Κάποτε οι περισσότεροι νέοι πήγαιναν στην Εκκλησία. Σήμερα καταλήγουν στα αναμορφωτήρια και σαπίζουν από τα ναρκωτικά».
Η απόσυρση του βιβλίου ήταν αίτημα του δικηγόρου Κώστα Πλεύρη, τα επιχειρήματα του οποίου φαίνεται ότι αποδέχθηκε πλήρως ο δικαστής.
Ο Πρωτοδίκης έκρινε, ότι το βιβλίο έχει πορνογραφικό περιεχόμενο. Όμως στην απόφασή του μιλά για τα δάση που κάηκαν, τις νταντάδες που μεγαλώνουν τα παιδιά και τα κορίτσια των ανατολικών χωρών. Αλλά εκείνο που εξόργισε τον Σωτήρη Χατζηγάκη, ήταν η διαστρέβλωση ιστορικών γεγονότων, όπως η αναφορά ότι «αποκρύπτουν τα εγκλήματα των Εβραίων κατά των Παλαιστινίων και τα εγκλήματα των "συμμάχων" κατά των Γερμανών. Αποκρύπτουν ότι τα Κράτη με τις καλύτερες παροχές και πολιτική έχουν βασιλεία». Ο κ. Χατζηγάκης ζήτησε από τον Αρεοπαγίτη Δημήτρη Κυριτσάκη τον πειθαρχικό έλεγχο του Πρωτοδίκη. Κύκλοι του υπουργείου Δικαιοσύνης τόνιζαν ότι «το σκεπτικό της απόφασης είναι έξω από κάθε λογική και δείχνει όχι μόνο μία προβληματική αντίληψη του δικαστή για την ιστορική αλήθεια, αλλά και αντιλήψεις μεσαιωνικές για διάφορα θέματα».

Σε βάρος του συγκεκριμένου δικαστή εκκρεμεί ήδη στον Αρειο Πάγο ερώτημα οριστικής απόλυσης του, καθώς ελέγχεται για περισσότερες από 60 καθυστερημένες ή περίεργες αποφάσεις...
.

2 σχόλια:

Unknown είπε...

Το αυγό του φιδιού εκκολάπτεται ΚΑΙ μέσα στο δικαστικό σώμα...

Πάντως, για να λέμε και του "βαθιά νυχτωμένου" Χατζηγάκη το δίκιο, δεν το περιμέναμε από αυτόν που μόλις λίγες μέρες πριν δήλωνε στην TV ότι «[...] η πορεία του Ελληνισμού και της Ορθοδοξίας ανά τους αιώνας είναι συνυφασμένη και όσοι μιλούν για διαχωρισμό εκκλησίας και κράτους είναι βαθιά νυχτωμένοι.»

Και επιτέλους, έστω για ΜΙΑ φορά, σε αντίθεση με την περίπτωση Μπάγια, την διενέργεια ελέγχου την ζήτησε ΑΥΤΟΣ που την δικαιούται. Ο Χατζηγάκης.

Με τον ΚΥΡΙΟ Μπάγια έκανε απλώς την πάπια μήπως και δεν καταλάβουν οι "βαθιά νυχτωμένοι", δηλαδή οι Πολίτες, δηλαδή ΕΜΕΙΣ!!!

Ανώνυμος είπε...

Δε με λέτε βρε παιδιά,
είναι το βιβλίο που συνουσιάζεται κάποια με το ψυγείο της;

Και καλά βρε παιδί μου, αυτός ο προβληματισμός της αποξένωσης και του παγώματος των ανθρώπινων σχέσεων, όπου ανθρώπινες σχέσεις δεν είναι μόνο το σεξ, εννοείται προφανώς, έπρεπε να πάει σε δημοτικά σχολεία;
Στερέψαμε απο άλλη λογοτεχνία;

Δεν θα το παίξω παιδοψυχολόγος, διότι δεν είμαι, αλλά θα σου πω, ότι κάθε βιβλίο που αγόραζα και ακόμα αγοράζω για τη κόρη μου, το διαλέγω ένα ένα. Θέλω να της δίνω ότι καλλίτερο νομίζω. Η ίδια ας πάει να αγοράσει ότι γουστάρει και ότι θέλει, δεν πρόκειται ούτε να το κοιτάξω ούτε να το λοκρίνω, αλλά όταν δίνω ένα βιβλίο θέλω να είναι ενα καλό βιβλίο.
Μήπως το ίδιο δεν κάνουμε για τους φίλους μας; Οταν πας ένα βιβλίο δώρο δεν διαλέγεις ένα καλό βιβλίο;
Δηλαδή τι το ιδιαίτερο είχε το βιβλίο της Σωτηροπούλου για να πάει στις παιδικές βιβλιοθήκες;
Η έχω λάθος πληροφόρηση;
Διότι για το βιβλίο κανείς δεν μιλάει αλλα για την απόφαση του Γαβαλά