Ειδήσεις

23 Μαΐ 2008

Οι ασφαλιστικές εισφορές των βουλευτών που εργάζονταν πριν την εκλογή τους στον Δημόσιο τομέα θα πληρωθούν από τον προϋπολογισμό της Βουλής

Ποικίλα σχόλια προκαλεί η νομοθετική ρύθμιση που κρυβόταν στο νομοσχέδιο για την εισοδηματική πολιτική με την οποία προβλέπεται η καταβολή και μάλιστα αναδρομικά, των ασφαλιστικών εισφορών των βουλευτών στους φορείς που ήταν ασφαλισμένοι πριν την εκλογή τους.
Μέχρι τώρα τις εισφορές κατέβαλαν οι ίδιοι, αλλά με τη ρύθμιση το ποσό θα καταβάλλεται από τον προϋπολογισμό της Βουλής.
Η διάταξη προβλέπει μάλιστα την καταβολή εισφορών αναδρομικά από την 1η Ιανουαρίου του 2003 ενώ διευκολύνει μεγάλη μερίδα βουλευτών να πάρουν και δεύτερη σύνταξη από τον φορεία που ασφαλίζονταν πριν εκλεγούν πέραν της βουλευτικής σύνταξης που λαμβάνουν αν εκλεγούν δυο τετραετίες.
Για καθέναν από τους βουλευτές που αφορά η ρύθμιση η ανώτερη εφάπαξ δαπάνη για τις εισφορές από το 2003 έως θα είναι τα 20.000 ευρώ.

1 σχόλια:

Unknown είπε...

Ευχαριστώ Νονέ.

Τώρα μπορώ να κάνω ότι πεις, ότι θες, μέχρι σημείωμα super-market υπερψηφίζω για νόμο.

Μπορώ ακόμα να κλέψω, να πω ψέμματα, να συκοφαντήσω, να εξοντώσω να λοιδορήσω, μέχρι και φόνο κάνω ο καθίκης!

Μπορώ να παραβώ τον όρκο μου, να καταπατήσω νόμους και συντάγματα, να συνωμοτήσω, να δείρω γέρους να ψεκάσω με χημικά τα παιδιά μου, να κάνω βια να κάνω νοθεία... να λέω τους αριστερούς "ακροδεξιά στοιχεία", να λέω τη μέρα νύχτα με τις δηλώσεις μου, να συνεταιριστώ με εχθρούς της Ελλάδας, να φέρω Τούρκους στρατηγούς να διορθώνουν τα βιβλία μας, να δώσω την Παλιά Μακεδονία - που μας πάλιωσε πια - στην Νεα... Ολα τα κάνω, Βουλής και Βουκουρεστίου γωνία θα είμαι... Μπορεί και στο da capo τα μεσημέρια...

Οτι θες εσύ ΝΟΝΕ!
και σε πολύ καλή μάλιστα, ανταγωνιστική τιμή - οικονομικά πακέτα. Η φτήνια τρώει τον παρά και η "πολιτική" επάγγελμα για παραδόπιστους είναι. Από την ώρα που μπήκα στο κόμμα μόνο εσύ με κατάλαβες, το ήξερες, με περιέβαλες με εμπιστοσύνη, γνώριζες ότι δεν θα είμαι ακριβός. Ποτέ δεν ήμουν υπέρ των αξιών αλλά της αξίας.

Πάντα στη προσφορά είμαι ταγμένος, πάντα στην έκπτωση. Φτηνιάρης ήμουν σε όλη μου ζωή, ΝΟΝΕ.

Οπως κι εσύ εξάλλου, συνάδελφε...