Ειδήσεις

31 Μαΐ 2008

Ήταν μάρτυρας και όχι κατηγορούμενος αλλά η Ασφάλεια Θεσσαλονίκης δε διάβασε καλά και τον… συνέλαβαν σαν ένοχο αιματηρής ληστείας!

Στις 8 Μαρτίου 2007 ο Γιώργος Ρέβης ήταν αυτόπτης μάρτυρας σε αιματηρή ληστεία με δυο νεκρούς, στην Καλλίπολη στον Πειραιά.
Την περασμένη Δευτέρα 26 Μαΐου 2008 ο κ. Ρέβης ήταν μάρτυρας στο δικαστήριο στο οποίο όμως δεν μπόρεσε να παρευρεθεί επειδή βρισκόταν με το καράβι στο οποίο εργαζόταν ως ναυτικός, στη Θεσσαλονίκη. Τον πήραν τηλέφωνο από το δικαστήριο και μίλησε και ο ίδιος μαζί τους άλλες δυο φορές, λέγοντάς τους ότι βρίσκεται εκτός Αθηνών και δεν μπορεί να παρευρεθεί.
Ο εισαγγελέας Πειραιά διέταξε τη βίαιη προσαγωγή του μάρτυρα γιατί έλειπε από τη δίκη. Μετά από δυο ώρες η ασφάλεια του λιμεναρχείου Θεσσαλονίκης τον συνέλαβε, λέγοντας: «καπετάνιε απόλυσέ τον, τώρα».
Τον πήγαν στην Ασφάλεια Θεσσαλονίκης, τον έβαλαν στο κρατητήριο και την επόμενη μέρα με συμβατικό αυτοκίνητο της Ασφάλειας, έχοντας χειροπέδες, τον μετέφεραν στο κρατητήριο του Πειραιά.
Την Τετάρτη το πρωί έμαθε ότι δεν τον θεωρούσαν μάρτυρα αλλά κατηγορούμενο!
Την γκάφα την έκανε η Ασφάλεια Θεσσαλονίκης, διότι δε διάβασαν σωστά ότι ο κ. Ρέβης ήταν μάρτυρας και όχι κατηγορούμενος!