Ειδήσεις

21 Μαΐ 2008

Ηλι-(έλεος). "Παιχνίδια" στην πλάτη του καταναλωτή με το επιμολυσμένο ηλιέλαιο.

"Υπόγειος πόλεμος" των υπηρεσιών στην πλάτη του καταναλωτή, την ώρα που το διατροφικό σκάνδαλο με το επιμολυσμένο ηλιέλαιο βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη. Σύμφωνα με πληροφορίες του "Αlpha 9,89" το Γενικό Χημείο του Κράτους, το οποίο είχε την ευθύνη να αναλύσει την περιεκτικότητα του ορυκτέλαιου στο λάδι, δε διέθετε το απαραίτητο λογισμικό, το οποίο προμηθεύτηκε μόλις πριν απο λίγες ημέρες.
Αποκαλυπτικοί για τον τρόπο λειτουργίας των ελεγκτικών μηχανισμών στην αγορά τροφίμων είναι δυο πρώην πρόεδροι του ΕΦΕΤ, οι κύριοι Κατσαρός και Βλέμμας.
Ο κ. Κατσαρός μίλησε για εμπλοκή πέντε υπουργείων των: Αγροτικής Ανάπτυξης, Οικονομικών, Εσωτερικών, Υγείας και Ανάπτυξης, ενώ από την πλευρά του ο κ. Βλέμμας απέδωσε την πολυδιάσπαση των ελέγχων, στο γεγονός ότι όλοι θέλουν να έχουν ένα κομμάτι στην πίτα. Ενδεικτική ήταν η αντιδρασή του όταν ρωτήθηκε για συναλλαγές κάτω από το τραπέζι, αφου απάντησε με σιωπή.
Στο μεταξύ, αιχμές προς την Κυβέρνηση για την υποστελέχωση του ΕΦΕΤ αφήνει σε μία ειρωνική δηλωσή του, ο παραιτηθείς προέδρος του Φορέα Ευάγγελος Λάζος, αφού όπως σημειώνει, ο ΕΦΕΤ από την πρώτη στιγμή προέβη σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την αποτελεσματικότερη διαχείριση του προβλήματος, και πάντα με βάση τις δυνατότητες που του έχουν παρασχεθεί.