Ειδήσεις

21 Μαΐ 2008

Τέλος στην καριέρα του βάζει ο Γιάννης Δρυμωνάκος - «Ουδέποτε εν γνώσει του έλαβε ή διανοήθηκε να λάβει απαγορευμένες ουσίες» αναφέρει ο δικηγόρος του

Συγκεκριμένα η γραπτή δήλωση που έδωσε στη δημοσιότητα ο δικηγόρος του Σταύρος Μαυρομάτης αναφέρει:

«Ο αθλητής δηλώνει απερίφραστα και με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο ότι ουδέποτε εν γνώσει του έλαβε ή διανοήθηκε να λάβει απαγορευμένες ουσίες. Βρίσκεται στους κολυμβητικούς στίβους από τότε που γνώρισε τον κόσμο (5,5 ετών) και αφιερώθηκε στον αθλητισμό με ιεραποστολικό ζήλο απαρνούμενος, χάριν της αθλητικής του εξέλιξης, και τις πιο απλές χαρές της ζωής που θα μπορούσε να είχε ως έφηβος και ως νεαρός άνδρας.
Η αθλητική του εξέλιξη ήταν προϊόν πολύχρονης, σκληρής προετοιμασίας, ιδρώτα και αίματος. Δεν θα έθετε ποτέ σε διακινδύνευση την υγεία του, τις αθλητικές του περγαμηνές και το αγωνιστικό του παρόν και μέλλον.
Η ουσία που ανιχνεύθηκε, ιδιαιτέρως τοξική και θέτουσα σε άμεσο κίνδυνο την υγεία του, δεν λήφθηκε εν γνώσει. Δεν γνωρίζει, στην παρούσα τουλάχιστον στιγμή, τον αυτουργό της κακουργίας, δηλαδή αυτόν που εν αγνοία του αθλητή, του έδωσε μαζί με τα νόμιμα ενισχυτικά συμπληρώματα διατροφής, την απαγορευμένη ουσία.
Ο αθλητής μετά τις τελευταίες εξελίξεις αποσύρεται από τους στίβους της κολύμβησης και επιφυλάσσεται να ασκήσει όσα δικαιώματα του παρέχει ο νόμος για να διαφυλάξει, τουλάχιστον, την τιμή και την υπόληψή του».