Ειδήσεις

10 Μαΐ 2008

Σήμερα δεσμεύτηκαν νέες παρτίδες ηλιέλαιου, ενώ μπαλάκι έχουν γίνει οι ευθύνες μεταξύ των υπευθύνων και αλαλούμ επικρατεί στις αρμόδιες υπηρεσίες

«Εμάς ακόμα δεν μας έχει ενημερώσει κανείς που να ψάξουμε για τα επικίνδυνα λάδια ... το κράτος ποτέ θα ενεργοποιηθεί;» λέει ο νομάρχης Πειραιά, Γιάννης Μίχας, καταγγελία ενδεικτική του πανικού που επικρατεί στις αρμόδιες υπηρεσίες αφού, πάνω από 300. 000 τόνοι μολυσμένο ηλιέλαιο διακινήθηκαν στην ελληνική αγορά τους τελευταίους τρεις μήνες συμφωνά με τον ΕΦΕΤ, που τώρα ζητάει από 17 επιχειρήσεις σε όλη την Ελλάδα να αποσύρουν τις παρτίδες με το ύποπτο ορυκτέλαιο.
Αν και από τις 23 Απριλίου είχε σημάνει συναγερμός στην Ευρώπη για το επιμολυσμένο λάδι ο ΕΦΕΤ δεν κινητοποιήθηκε παρά μονό στις 6 Μαΐου όταν οι ελβετικές αρχές σε επείγουσα ανακοίνωση "έδειξαν" και την Ελλάδα ως χώρα προορισμού του επικίνδυνου λαδιού.
Από τότε έως σήμερα, αναπάντητο παραμένει το ερώτημα πόσες και ποιες είναι οι ποσότητες του νοθευμένου με ορυκτέλαιο, ηλιέλαιο που διατέθηκε στην ελληνική αγορά.
Στο μεταξύ, νέες ποσότητες ορυκτελαίου δεσμευτήκαν σήμερα σε μεγάλη αλυσίδα σούπερ μάρκετ.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ο/Η Ανώνυμος είπε...
Σάββατο, Μάϊος 10, 2008

# posted by press.gr@hotmail.com @ 11:13:00 πμ

=Η ακρίβεια τρώει τον Φώλια...
.

Φεύγει από το υπουργείο Ανάπτυξης στον ανασχηματισμό
.

Ο υπουργός Ανάπτυξης Χρήστος Φώλιας θα πληρώσει τη νύφη για την ακρίβεια η οποία φαίνεται ότι θα είναι ...διαρκείας. Οταν γίνει ο ανασχηματισμός, θα φύγει από το υπουργείο Ανάπτυξης αφού συν τοις άλλοις θεωρείται ότι δεν διαθέτει και την αναγκαία "επικοινωνιακή εικόνα" για τον τομέα αυτό σε μια τέτοια ζόρικη εποχή. Δείχνει κρύος και απόμακρος με το αντικείμενό του ενώ ορισμένες δηλώσεις του ενόχλησαν.
"Δεν είναι σαν τον Κίμωνα (Κουλούρη) που έδινε μια ...παράσταση και κέρδιζε τουλάχιστον τις εντυπώσεις" έλεγε χαρακτηριστικά συνάδελφός του υπουργός.
-----------------------------------

10.5.08

Ανώνυμος είπε...

Οι υπευθυνοι (ΕΦΕΤ, κλπ) πρέπει να παραδώσουν άμεσα τα πτυχία τους και ιδιαίτερα τα αγγλόφωνα, αφού αγνούν ότι mineral oil είναι το παραφινέλαιο, ενώ τα ορυκτέλαια λέγονται machine oil ή lubricants. Το παραφινέλαιο χρησιμοποιείται σαν καθαρτικό ...