Ειδήσεις

8 Μαΐ 2008

Εκδότες ημερήσιων εφημερίδων από όλη την Ελλάδα, διαμαρτύρονται για «σκανδαλώδη» ενίσχυση φιλικά προσκείμενων εντύπων με διαφημίσεις

Η πιο πρόσφατη καταγγελία έχει την εικόνα της διαφημιστικής καταχώρισης του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για το «ελληνικό κρέας» που διανεμήθηκε στα ΜΜΕ την περίοδο των εορτών του Πάσχα και υπογράφεται από τον ΣΗΠΕ.
Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ημερήσιων Περιφερειακών Εφημερίδων κ. Γιάννης Διαφωνίδης είναι αποκαλυπτικός στη δήλωσή του στον ΕΤ: «Πρόκειται για πρωτοφανές γεγονός και απίστευτη πρόκληση».
Ποια είναι η πρόκληση κατά τα μέλη του Δ.Σ. του ΣΗΠΕ;
Σε εβδομαδιαία εφημερίδα του Νομού Κιλκίς, η οποία σύμφωνα με τους εκδότες άλλων εφημερίδων πρόσκειται φιλικά στον υφυπουργό στο εν λόγω υπουργείο κ. Κώστα Κιλτίδη, καταχωρίστηκε η συγκεκριμένη, ίδια διαφήμιση στην πασχαλινή έκδοσή της πέντε φορές. «Κανείς δεν αρνείται την ενίσχυση μιας εφημερίδας από πολιτικό που τον στηρίζει αλλά οι πέντε φορές διαφήμιση στο ίδιο φύλλο είναι πρόκληση», σχολίαζαν άλλοι εκδότες, μέλη του Συνδέσμου.
Λίγο παλαιότερα είχαν καταγγείλει επιλεκτική στήριξη εντύπων μέσω διαφημιστικών καταχωρίσεων του Κρατικού Λαχείου. «Αποκαλύπτεται έτσι η άμεση ή έμμεση οικονομική στήριξη σε λαθρόβια έντυπα, χαμηλής κυκλοφορίας», επισημαίνει ο κ. Διαφωνίδης.
Ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Κώστας Κιλτίδης αναφέρει σε δήλωσή του στον ΕΤ: «Ο καταγγέλλων (ο κ. Περπερίδης είναι αντιπρόεδρος του συνδέσμου) έχει καταχραστεί τη δημόσια διαφήμιση επί σειρά ετών έναντι των υπολοίπων εβδομαδιαίων φύλλων του νομού. Το όποιο στιγμιαίο λάθος διεπράχθη από τους διαχειριστές αυτού του διαφημιστικού προγράμματος. Από εκεί και ύστερα, ζητήθηκε όταν έλαβα γνώση, μετά τις γιορτές, πάση θυσία να αποκατασταθεί το λάθος. Θα μπορούσε να έχει διάρκεια χρονική η όποια καταχώριση και όχι να γίνει μαζική».
.
Από την εφημερίδα "Ελευθερος Τύπος"