Ειδήσεις

11 Μαΐ 2008

Το τουρκικό ΥΠΕΞ κάνει λόγο για μια Ελλάδα που «διψάει για εδαφική επέκταση» και που έχει στόχο την υπονόμευση της εδαφικής ακεραιότητας της Τουρκίας

Εμφανιζόμενη ως προστάτιδα των Ελλήνων μουσουλμάνων η Άγκυρα θέτει προτεραιότητες και καθορίζει τους άξονες της πολιτικής της στη Θράκη, δίνοντας ουσιαστικά το χρίσμα εκπροσώπησής της στην περιοχή στη λεγόμενη «Συμβουλευτική Επιτροπή».
Σημαντικό είναι και το γεγονός ότι το τουρκικό ΥΠΕΞ όχι μόνο επαναλαμβάνει (με περιφραστικό τρόπο, όπως όλα τα τελευταία χρόνια) το casus belli, αλλά πλέον η Άγκυρα επιδιώκει να εμφανίσει την Ελλάδα ως χώρα περιορισμένης κυριαρχίας στο Αιγαίο.
ίναι χαρακτηριστικό ότι η Τουρκία επιμένει απολύτως στη θεωρία των «γκρίζων ζωνών», δηλώνοντας ότι πρέπει πρώτα να υπάρξει διάλογος για την κυριότητα νησιών και βραχονησίδων στο Αιγαίο και μετά να ακολουθήσει «διάλογος για την οριοθέτηση των χωρικών υδάτων».
Το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών υποστηρίζει ότι το «ελληνικό έθνος βασίζεται στην αρχή ότι ανήκει στην ελληνική φυλή και στην ελληνορθόδοξη εκκλησία» και στο πλαίσιο της προσπάθειας αυτής για «ομογενοποίηση» αρνείται την εθνική ταυτότητα σε άλλες ομάδες.
Εκφράζεται μάλιστα η απορία για το ποια ήταν η «μοίρα των Αλβανών, των μουσουλμάνων Αλβανών, των Βλάχων, των Μακεδόνων, των Βουλγάρων, των Εβραίων και των Τούρκων» προκειμένου να επιτευχθεί η εθνική ομοιογένεια...
΄
Περισσότερα στο "Έθνος".

1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Το στρατιωτικό κράτος εν κράτει των γειτόνων της Ελλάδας δεν θα σταματήσει να προκαλεί εντάσεις. Ο φθόνος αυτής της γενιάς των Τούρκων για την όποια ευρωστία της Ελληνικής κοινωνίας πηγάζει από την εσωτερική αστάθεια και την πρωτόγονη κοινωνική δομή που απαγορεύει οποιαδήποτε εξέλιξη. Δυστυχώς ο αγράμματος όσες ιστοσελίδες και να φτιάξει θα τις μουντζουρώνει με τις αστείες προσπάθειες υπονόμευσης της χώρας και της ταυτότητας μας.