Ειδήσεις

19 Μαΐ 2008

Ποιος είναι ο Ανδρέας Βγενόπουλος που «τάραξε» τα νερά

Ο Ανδρέας Βγενόπουλος ξεκίνησε την επιχειρηματική του δραστηριότητα με την ίδρυση το 1999 της επενδυτικής εταιρείας MARFIN και λίγους μήνες μετά βρέθηκε αντιμέτωπος με το παράδοξο οι μικρομέτοχοι να προτείνουν διπλάσια αύξηση μετοχικού κεφαλαίου από αυτήν που πρότεινε η διοίκηση. Τότε δεν μπορούσε να φανταστεί, ότι λίγα χρόνια αργότερα θα ήταν ο πρωταγωνιστής στη μεγαλύτερη αύξηση κεφαλαίου που έγινε ποτέ παγκοσμίως.
Αυτό έγινε το 2007, όταν ο σεΐχης και η κρατική επενδυτική εταιρεία του Ντουμπάι αποφάσισαν να επενδύσουν μέσω της MARFIN στην Ελλάδα.
Ο 55χρονος σήμερα Ανδρέας Βγενόπουλος γεννήθηκε το 1953 στην Αθήνα από Κεφαλλονίτες γονείς. Ως μαθητής φοίτησε στο εξατάξιο ιδιωτικό Γυμνάσιο Παναγιωτόπουλου. Οι άριστες επιδόσεις του στα μαθήματα, του άνοιξαν την πόρτα της Νομικής. Αφού διετέλεσε διευθυντής ανθρωπίνου δυναμικού στην εταιρεία «Θεναμάρις», ο Ανδρέας Βγενόπουλος άνοιξε δικηγορικό γραφείο στον Πειραιά, διεκπεραιώνοντας σημαντικούς επιχειρηματικούς «γάμους» στη ναυτιλία και τον τουρισμό.
Το 1998 έβαλε τον «θεμέλιο λίθο» της MARFIN, που μετά από 15 συγχωνεύσεις σε διάστημα μόλις 6 ετών πήρε τη σημερινή μορφή. Σήμερα ο Ανδρέας Βγενόπουλος είναι επικεφαλής του μεγαλύτερου επιχειρηματικού γκρουπ της Ελλάδας, το οποίο περιλαμβάνει μεταξύ άλλων την Marfin Popular Bank, που προήλθε από τη συγχώνευση των τραπεζών Marfin, Εγνατία και Λαϊκή, τον έλεγχο της Vivartia, το νοσοκομείο «Υγεία», τα μαιευτήρια «Μητέρα» και «Λητώ» και την Attica Holdings. Τον Ιανουάριο του 2008 ο Ανδρέας Βγενόπουλος προχώρησε στη δημιουργία της Παναθηναϊκής Ενωτικής Κίνησης, με σκοπό την εξαγορά της ΠΑΕ Παναθηναϊκός και την ενίσχυση του ερασιτέχνη Παναθηναϊκού.
.
Από: Αlpha

4 σχόλια:

Unknown είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Unknown είπε...

Στη φωτογραφία, φημολογείται ότι ο κύριος Βγενόπουλος, εξηγεί με ένα νόημα χειρός, ποιος είναι ο λόγος που αισθάνεται αυτή την ανεξέλεγκτη εσωτερική παρόρμηση να υποβάλει μηνύσεις και αγωγές σε πολιτικούς για τις θέσεις τους, ιδίως δε όταν αυτές δεν τον ευνοούν επιχειρηματικά και έχουν εκφραστεί δημοσίως.

Ανώνυμος είπε...

Έχει κότσια και το δείχνει. Έξυπνο μυαλό, πάθος για δουλειά!!!

Ανώνυμος είπε...

Αυτός ο άνθρωπος θα έχει άσχημο τέλος.