Ειδήσεις

31 Μαΐ 2008

Τελμάτωση στο Πεδίο του Άρεως

Μήνυμα αναγνώστη
..........
Φωτογραφία: «Ευχαριστούμε τους κατοίκους που προστατεύουν καθαρά και ωραία την όμορφη βλάστηση μας»
Seychelles - κατοικημένη περιοχή
-------------

Στη χώρα με το πιστοποιημένο χαμηλότερο ποσοστό πρασίνου ανά κάτοικο υπενθυμίζουμε ότι το κεντρικότατο πάρκο της Αθήνας δεν είναι ιδιωτικός χώρος.
Μαζί με όλες τις άλλες περιοχές κοινωνικής αντίστασης των Ελεύθερων χώρων της Αττικής το πάρκο μας ανήκει στον φορολογούμενο Ελληνικό Λαό, όπου εκπρόσωπος του είναι η Υπερνομαρχία Αθηνών.
Ο διαχρονικά καταπονημένος αυτός χώρος σήμερα τυγχάνει να είναι μια συνωστισμένη έκταση σε καθημερινή λειτουργία περιφραγμένη και απομονωμένη από τον εργολάβο κατά τα 2/3 και με ένα οπτικό πεδίο κατά πολύ περιορισμένο (εμφανής περίφραξη με κοτετσόσυρμα και με επικάλυψη ακριβή πράσινη λινάτσα σε σημεία που δεν εκτελούνται επικεντρωμένες εργασίες).

Πολλαπλές είναι οι μαρτυρίες μονίμων θαμώνων όπου κατά την διάρκεια των καθαιρέσεων από λάθη του χειριστού των σκαπτικών μηχανημάτων κατέρρευσαν υγιή δένδρα ( πρώην θέατρο Αλίκη ).
Στις 5-12-2008 και από ώρα 14.00 έως και 20.00 επισημάνθηκε μεγάλη διαρροή νερού που κατηφόριζε από κεντρικότατο σημείο του πάρκου έως τις παρυφές της πλατείας Αιγύπτου και που πιστοποιήθηκε και από το εγκαίρως εμφανιζόμενο συνεργείο του ΣΚΑΙ καθώς και από τους θαμώνες λόγω ανεξέλεγκτων εργασιών των σκαπτικών μηχανημάτων της εργολήπτριας εταιρείας.
Συνήθως η παρακολούθηση, ο έλεγχος και η διοίκηση των έργων ανήκει στην αρμόδια τεχνική υπηρεσία του φορέα κατασκευής που έχει και την ευθύνη,
( Διευθύνουσα υπηρεσία ή την Επιβλέπουσα υπηρεσία ) η οποία λογικά ενεργεί ότι απαιτείται για την καλή και έγκαιρη εκτέλεση των έργων τον έλεγχο της ποιότητας των υλικών καθώς και των χαρακτηρισμό των εδαφών και φυσικά ορίζει τους τεχνικούς υπαλλήλους που θα ασχοληθούν ειδικότερα με την επίβλεψη.

Αλήθεια γιατί άραγε τα έργα εντελώς αναπάντεχα, μας πάγωσαν στο πάρκο ;;;

Εν μέσω θέρους ατυχώς εμείς οι ψηφοφόροι αυτής της έμμεσης Δημοκρατίας και του Κοινοβουλευτισμού υποδεχόμαστε την ατμάμαξα του καύσωνα με το νέο «Τοίχος του Αίσχους» φτιαγμένο από λινάτσα και κοτετσόσιρμα. Άραγε το αξίζουμε ;;;
Αλήθεια αυτοί οι λιγοστοί «βαλκάνιοι» εργάτες που πήγαν και γιατί σταμάτησαν τις εργασίες τους οι οποίες είχαν αρχίσει πριν το Πάσχα του 2008 και οπωσδήποτε για ένα γεγονός που δυνατόν να είχε προβλεφθεί;; Αλήθεια τι προέκυψε και έφυγαν;;
Υπάρχουν διάχυτες υπόνοιες και πληροφορίες ότι τα έργα σταμάτησαν διότι υπεβλήθησαν ενστάσεις από Δικηγόρο σχετικά με το νομικό καθεστώς του προτεινόμενου προς κατασκευή «Skateboard» και θεάτρου Αλίκη.
Εάν αυτό αληθεύει ερωτώ κατά πόσο ακόμη θα ταλαιπωρείτε ο επισκέπτης του πάρκου και οι περίοικοι από το δαιδαλώδες αλαλούμ που έχει προκύψει λόγω του αποκλεισμού με λινάτσες και συρματοπλέγματα της σκαμμένης έκτασης στους εσωτερικούς δρόμους και πλατείες.





Αναμένομε την συνέχεια επί της οθόνης και ευελπιστούμε οι συναρμόδιες υπηρεσίες σύντομα να καταφέρουν να ........ξεμπλέξουν τα γρανάζια τους.




Πολύκαρπος Μαρκαράς Αρχ.Μηχ
Μέλος Επιτροπής Αγώνα για την προστασία του Πεδίου Αρεως.


polmarkaras@hotmail.com
pmarkaras@yahoo.gr