Ειδήσεις

4 Μαΐ 2008

Η μητέρα του δραπέτη που σκότωσε τον οδηγό του λεωφορείου ξέσπασε, ρωτώντας με λυγμούς: "Γιατί δεν του έβαλαν χειροπέδες;"

Βαρύτατες ευθύνες στους αστυνομικούς που συνόδευαν τον γιο της στο περιπολικό χωρίς χειροπέδες, επιρρίπτει και η μητέρα του 33χρονου δράστη της δολοφονίας του οδηγού του ΟΑΣΘ, η οποία μίλησε στον «Alpha» και την Εύη Καλλίνη λίγο μετά το φόνο. Λέει ότι ο γιος της είχε μετατραπεί σε αγρίμι στο κυνήγι της καθημερινής δόσης, πραγματοποιώντας καθημερινά μικροκλοπές στα μαγαζιά του χωριού για να εξασφαλίσει την δόση του. Μάλιστα, στο παρελθόν είχε απειλήσει με κατσαβίδι ακόμη και συγγενικά του πρόσωπα.
Η μητέρα του 33χρονου κρύβει το πρόσωπο της, αλλά δεν διστάζει να ρίξει ευθύνες. Ακόμη και η ίδια ξέσπασε μπροστά στην κάμερα του «Alpha», ρωτώντας με λυγμούς «γιατί δεν του έβαλαν χειροπέδες; Πώς αφήνουν τα περίστροφα δίπλα σε έναν άρρωστο, σε έναν τοξικομανή;». Ο 33χρονος σύμφωνα με τη μητέρα του είχε ξεφύγει από κάθε όριο και απειλούσε ακόμη και συγγενείς, προκειμένου να εξασφαλίσει την δόση του. Η μητέρα του 33χρονου τοξικομανή έβλεπε το κακό να έρχεται και ζητούσε από την Αστυνομία να τον συλλάβει. Στη συνέντευξη της προσπάθησε να δικαιολογήσει το παιδί της επαναλαμβάνοντας συνέχεια ότι «ήταν άρρωστος» και προσθέτοντας ότι «οι ναρκωτικές ουσίες ήταν αυτές που του θόλωσαν το μυαλό», ενώ δεν παραλείπει να ζητά συγνώμη από την οικογένεια του θύματος.