Ειδήσεις

4 Μαΐ 2008

Η μεταγωγή του έμοιαζε περισσότερο με εκδρομή. Πέσαμε στην παγίδα της γνωριμίας, για αυτό δεν του βάλαμε χειροπέδες, είπαν οι αστυνομικοί

Ο 33χρονος δράστης που για 40 λεπτά σκόρπιζε το θάνατο και τον τρόμο στην περιοχή της Σίνδου, οδηγήθηκε σήμερα δεμένος πισθάγκωνα, όπως θα έπρεπε να είναι και το Σάββατο, στον εισαγγελέα. Στον εισαγγελέα οδηγήθηκαν και οι δύο αστυνομικοί που είχαν αναλάβει την μεταφορά του και αν και κατηγορούμενοι δεν φορούσαν χειροπέδες, ούτε κατά την είσοδό τους, ούτε κατά την έξοδό τους από τα δικαστήρια. Περπατούσαν μάλιστα άνετα δίπλα στους συναδέλφους τους και δήλωσαν δια του συνηγόρου τους συντετριμμένοι, που η αμέλειά τους έγινε η αιτία να δολοφονηθεί ένας άνθρωπος.
Οι δύο αστυνομικοί που είχαν αναλάβει την μεταγωγή του στο Αστυνομικό Τμήμα Σίνδου, καταθέτοντας στους συναδέλφους τους απέδωσαν το τραγικό λάθος να αφήσουν χωρίς χειροπέδες τον 33χρονο μέσα στο περιπολικό και το τσαντάκι με το όπλο δίπλα του, στο ότι τον γνώριζαν. «Πέσαμε στην παγίδα της γνωριμίας. Τον ξέραμε, καθώς έδινε παρών κάθε 15 μέρες στο Τμήμα, ενώ τον είχαμε συλλάβει πολλές φορές για μικροκλοπές. Δεν πιστεύαμε ότι θα έκανε κάτι τέτοιο». Ο δράστης κατέθεσε ότι «κατάλαβα ότι μέσα στο τσαντάκι ήταν το όπλο. Το άρπαξα και έφυγα, γιατί φοβόμουν να πάω φυλακή».