Ειδήσεις

21 Μαΐ 2008

«Μετά από αυτό, που έγινε μας έχει πάρει όλους η μπάλα. Και δεν πρέπει» έλεγε πριν περίπου έναν μήνα ο Γιάννης Δρυμωνάκος για την υπόθεση ντόπινγκ

Στις 12 Απριλίου γράφαμε:
Γιάννης Δρυμωνάκος: Να μην μας πάρει όλους η... μπάλα

Ο Γιάννης Δρυμωνάκος ο 24χρονος Έλληνας πρωταθλητής που εδραιώνεται στην ελίτ της παγκόσμιας κολύμβησης ξεσπάει μετά από σχετική ερώτηση για την υπόθεση ντόπινγκ:
«Είμαι εκνευρισμένος. Μετά από αυτό, που έγινε μας έχει πάρει όλους η μπάλα. Και δεν πρέπει. Κατανοητή κατά ένα μέρος η καχυποψία και η αμφισβήτηση, αλλά είναι άδικη. Για την κολύμβηση αυτές οι πρόσφατες μεγάλες διακρίσεις είναι η ευκαιρία που έψαχνε τόσα χρόνια για να έλθουν περισσότερα παιδιά στην πισίνα, να μπουν χορηγοί και να βοηθήσουν στην εξάπλωσή του. Φαίνεται, όμως, ότι αυτή χάνεται στη σκιά όλων όσων συμβαίνουν. Είναι κρίμα. Έχουμε κάνει μια τεράστια προσπάθεια. Εγώ είμαι από τα 16 μου χρόνια στις διακρίσεις. Έχω δουλέψει σκληρά. Στην ηλικία εκείνη με περνούσε μόνο ο Φελπς, ο οποίος ήταν τότε 5ος στους Ολυμπιακούς του Σίδνεϊ κι εγώ 25ος. Αυτοί που ήταν ανάμεσά μας και μπροστά του σταμάτησαν οι περισσότεροι, επειδή είναι πλέον μεγάλοι σε ηλικία και τώρα εγώ είμαι 2ος σε επίδοση στον κόσμο πίσω από τον Φελπς. Με σκληρή δουλειά. Δεν είμαι τυχαίος, ούτε ξεφύτρωσα απότομα. Χρειάστηκε πολύς κόπος και ατέλειωτες ώρες κολύμβησης».