Ειδήσεις

3 Μαΐ 2008

Τον πυροβόλησε ο γείτονάς του για μια… θέση πάρκινγκ.

Ο 32άχρονος Σωτήρης Ζαφειρόπουλος λίγο έλλειψε να χάσει τη ζωή του από τα σκάγια μιας δίκαννης καραμπίνας, όταν ο πρώτος πάρκαρε το αυτοκίνητό του μπροστά από το σπίτι του γείτονά του.
Όλα ξεκίνησαν όταν ο Σωτήρης το προηγούμενο βράδυ του περιστατικού έψαχνε αρκετή ώρα να παρκάρει το αμάξι του στη γειτονιά του, στο Πέραμα. Θέση δεν υπήρχε και αποφάσισε να ανεβάσει στο πεζοδρόμιο δυο μηχανάκια που ήταν σταθμευμένα στο δρόμο, προκειμένου να παρκάρει το αυτοκίνητό του. Την άλλη μέρα, 7 Μαΐου 2007, ο Σωτήρης φεύγοντας από ο σπίτι του για τη δουλειά του, έπεσε αναίσθητος, σοβαρά τραυματισμένος, από το καρτέρι θανάτου που του έστησε ο νεαρός γείτονας, με αφορμή την μετακίνηση των δικύκλων από το δρόμο στο πεζοδρόμιο.
Ένα μήνα ο Σωτήρης έμεινε στην εντατική και ενάμιση μήνα σε θάλαμο στο νοσοκομείο, ενώ ένα χρόνο μετά αδυνατεί να δουλέψει, αφού το αριστερό του χέρι είναι παράλυτο και δεν μπορεί ακόμα να αυτοεξυπηρετηθεί. Ό φερόμενος ως δράστης κατηγόρησε τον κύριο Ζαφειρόπουλο, ότι πέταξε στην πόρτα του σπιτιού του τα μηχανάκια και επιτέθηκε στη σύζυγο και την κόρη του, όταν εκείνες του ζήτησαν το λόγο.
Οι ισχυρισμοί του ωστόσο δεν έπεισαν το δικαστήριο και χωρίς κανένα ελαφρυντικό καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης 13 ετών και 2 μηνών για το αδίκημα της απόπειρας ανθρωποκτονίας από πρόθεση, αλλά παράλληλα τον άφησε ελεύθερο, έως ότου εκδικαστεί η υπόθεση σε δεύτερο βαθμό, καθώς δέχτηκε η έφεση να έχει ανασταλτικό χαρακτήρα.
.
Ελένη Κορίνη