Ειδήσεις

7 Μαΐ 2008

Ντόρα Μπακογιάννη - Διαψεύδει τα περί μετακίνησής της σε άλλο υπουργείο και επιμένει στη «γεωγραφική» διάσταση, της ονομασίας «Νέα Μακεδονία»

«Δεν θα ήθελα να φύγω από το ΥΠΕΞ, αν και βεβαίως τον τελευταίο λόγο τον έχει ο πρωθυπουργός», γιατί «είμαστε στη μέση της διαδρομής για το θέμα των Σκοπίων, ενώ ξεκινά και η κινητικότητα στο Κυπριακό».
Για το «Νέα Μακεδονία» (για το οποίο είχε δηλώσει ότι είναι γεωγραφικός προσδιορισμός σε συνάντησή της προ μερικών εβδομάδων με Έλληνες μπλόγκερ) διευκρινίζει ότι δεν υπάρχει προς το παρόν όνομα στο τραπέζι.
«Έκανα μια εξήγηση για το τι περίπου θα πει το «Νέα Μακεδονία». Δεν υπάρχει όμως όνομα στο τραπέζι, είναι πολύ νωρίς», δηλώνει η υπουργός Εξωτερικών, τονίζοντας ότι η Ελλάδα θα επιδιώξει ένα όνομα που θα «διασφαλίζει τη διαφορετικότητα της δικής μας Μακεδονίας από το κομμάτι του 38% της FΥRΟΜ» και το όνομα αυτό θα έχει «γεωγραφικό προσδιορισμό, θα είναι σύνθετο και θα έχει όλα τα εχέγγυα, για να εμποδίσει επεκτατικές λογικές».

2 σχόλια:

Unknown είπε...


One man show?
Nop!
One... γκαντέμ show!

Περισσότερα, με audio εδώ...

Ανώνυμος είπε...

http://www.evrytanika.gr/0181-0200/0192/interview.htm

Ο γάμος του Κωστή Μπακογιάννη

Στο "Ανεράδα inn" πέρασαν την πρώτη νύχτα του γάμου τους

Πλούσιος από κάθε άποψη ήταν ο γάμος του Κωστή Μπακογιάννη με την αγαπημένη του Κάλλια Καμπουρίδου που κατάγεται από την Κύπρο, ιδιοκτήτρια της αλυσίδας εστιατορίων “eat”, που έγινε το περασμένο Σάββατο 15 Ιουλίου 2006 στην εκκλησία του Σωτήρος στο χωριό Νόστιμο Ευρυτανίας.

Στο γλέντι που ακολούθησε στην πλατεία στις Κορυσχάδες παρευρέθηκαν οι 300 περίπου καλεσμένοι του ζεύγους, άνθρωποι από τον πολιτικό, οικονομικό και επιχειρηματικό κόσμο οι οποίοι φιλοξενήθηκαν για δύο ημέρες στα καλύτερα ξενοδοχεία και ξενώνες του νομού. "Κλεισμένος" για 6 ημέρες από την οικογένεια της νύφης ήταν ο ξενώνας "Ανεράδα inn" στο Μεγάλο Χωριό που στολίστηκε κατάλληλα για την περίσταση. Η πολυτελής σουίτα του ξενώνα ήταν αποκλειστικά για το ζευγάρι όπου πέρασε και την πρώτη νύχτα του γάμου τους. Το ζευγάρι έφυγε την Κυριακή για 10ήμερο ταξίδι.

Ο Κωστής Μπακογιάννης την πιο ευτυχισμένη στιγμή της ζωής του διάλεξε να την μοιραστεί με τους Ευρυτάνες που "αγαπά και σέβεται", όπως δηλώνει, και προσθέτει: "…αγαπώ τόσο πολύ την Ευρυτανία που θεωρώ ότι δεν υπάρχει καλύτερο μέρος στην γη για τον γάμος μας". Το ίδιο φαίνεται πίστευει και η σύζυγός του Κάλλια η οποία τον ακολουθεί παντού. Και τέλος να σημειώσουμε ότι με τους δεκάδες διάσημους που έφτασαν στην Ευρυτανία από ξηράς και αέρος η Ευρυτανία έτυχε τεράστιας τουριστικής προβολής.

Η γαμήλια τελετή

Ο γάμος έγινε στις 7 το απόγευμα κάτω από αυστηρά αστυνομικά μέτρα και χωρίς την παρουσία τηλεοπτικών συνεργείων. Επειδή οι δρόμοι στο χωριό Νόστιμο είναι πολύ στενοί, η Αστυνομία Καρπενησίου έλαβε έκτακτα τροχονομικά μέτρα και δεν επέτρεπε να ανεβαίνουν αυτοκίνητα αλλά τα σταματούσε στην διασταύρωση. Οι καλεσμένοι οδηγούνταν στην εκκλησία με μικρά mini bus τα οποία είχαν μισθωθεί ειδικά για να μεταφέρουν τον κόσμο από την διασταύρωση στην εκκλησία, μια απόσταση περίπου 2 χιλιομέτρων.

Στο προαύλιο της εκκλησίας, όπου έγινε και η τελετή και το οποίο είχε στολιστεί με λευκά τριαντάφυλλα, έφτασε η νύφη με ένα μεγάλο τζιπ Land Rover, κατάλληλα στολισμένο, φορώντας ένα εκπληκτικό νυφικό, συνοδευόμενη από τον πατέρα της ο οποίος την παρέδωσε στον Κώστα Μπακογιάννη. Ο γαμπρός περίμενε τη νύφη υπομονετικά και αδιαμαρτύρητα περισσότερο από 20 λεπτά. Τον γάμο ευλόγησαν ο Γαλλίας και ο Μητροπολίτης Καρπενησίου κ.κ. Νικόλαος, συνοδευόμενοι από την πολυμελή εκκλησιαστική χορωδία Χαλανδρίου την οποία ίδρυσε και διευθύνει ο Ευρυτάνας πρωτοπρεσβύτερος Λάμπρος Ανδρεάκης.

Με μεγάλη συγκίνηση παρακολούθησαν την τελετή τόσο η μητέρα τού Κώστα, Ντόρα Μπακογιάννη, όσο και ο παππούς του, ο κ. Κων. Μητσοτάκης, η γιαγιά του κ. Μαρίκα Μητσοτάκη αλλά και η αδελφή του Αλεξία.

Όμως ιδιαίτερη τιμητική θέση επιφυλάχθηκε για την άλλη γιαγιά του Κώστα, μητέρα του αείμνηστου Παύλου Μπακογιάννη, την 94χρονη πρεσβυτέρα Ειρήνη Μπακογιάννη, η οποία με μεγάλη συγκίνηση παρακολούθησε το μυστήριο. Δεν κράτησε τα δάκρυά της, δάκρυα συγκίνησης, η θεία τού Κώστα, αδελφή του Παύλου, κ. Αναστασία Κασβίκη η οποία ήρθε από την Αμερική με τα παιδιά κα τα εγγόνια της. Τα τρία παρανυφάκια ήταν τα τρία παιδιά του θείου του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Με βαθιά συγκίνηση παρακολούθησαν την τελετή και οι γονείς της νύφης Ηλίας Καμπουρίδης και Γεωργία Πετρίδη - Καμπουρίδου καθώς και ο αδελφός της κ. Μίλτος Καμπουρίδης με την γυναίκα του κ. Μαρίνα Βερνίκου.

Στους καλεσμένους μοιράστηκε ένα βιβλιαράκι με την ακολουθία του γάμου στα ελληνικά και αγγλικά. Αν και ο γάμος έγινε στο προαύλιο, η εκκλησία ήταν στολισμένη και εσωτερικά σε περίπτωση βροχής. Η μπομπονιέρα ήταν λιτή αλλά αριστοκρατική: Ένα πουγκί από ύφασμα σαντούκ με κουφέτα από άσπρη σοκολάτα. Μετά την τελετή το ζευγάρι έφυγε με το μίνι κούπερ που οδηγεί ο Κώστας, κατάλληλα στολισμένο και με κρεμασμένα κουτάκια στο πίσω μέρος, ώστε να κάνουν θόρυβο και με μια μεγάλη πινακίδα που έγραφε: "Μόλις παντρευτήκαμε Κώστας - Κάλλια".

Δυό ημέρες γλεντιού




Περισσότεροι από 300 προσκεκλημένοι, άνθρωποι της πολιτικής και οικονομικής ζωής της χώρας, παρακολούθησαν τον γάμο στο Νόστιμο Ευρυτανίας

Το γλέντι της Παρασκευής: Στις 9 το βραδυ, στον εξωτερικό χώρο του πέτρινου σπιτιού της οικογένειας, ο οποίος διαμορφώθηκε σε χρόνο ρεκόρ σε μια εκπληκτική μεγάλη αυλή με καναπέδες μπαμπού, κεριά, ειδικό φωτισμό και στο μέσον δημιουργήθηκε πίστα. Το σχεδιασμό και την κατασκευή επιμελήθηκε γνωστός Ευρυτάνας μηχανικός, φίλος της οικογένειας για τον οποίο ακούστηκαν ιδιαίτερα καλά σχόλια τόσο για την αρχιτεκτονική του "ιδέα" όσο και για τον πολύ σύντομο χρόνο κατασκευής της. Στο πάρτυ χόρεψαν όλοι. Ο Κώστας Μητσοτάκης, η Ντόρα Μπακογιάννη με τον σύζυγό της κ. Ισίδωρο Κούβελα, ο υπουργός κ. Βαγγέλης Μεϊμαράκης -ο οποίος έφυγε εκτάκτως νωρίς την επόμενης ημέρα λόγω των εκρηκτικών εξελίξεων στην Μέση Ανατολή και δεν παρακολούθησε τον γάμο- αλλά και οι Ευρυτάνες -ελάχιστοι είναι η αλήθεια- καλεσμένοι, όπως ο νομάρχης Ευρυτανίας και υποψ. νομάρχης κ. Κων. Κοντογεώργος, ο υποψήφιος δήμαρχος Καρπενησίου κ. Δημήτρης Καρατσίκης και ο πρώην βουλευτής Ευρυτανίας κ. Θανάσης Παναγιωτόπουλος. Τη μουσική διάλεξε γνωστός DJ της Αθήνας ενώ τα εδέσματα και τα ποτά ήταν καθαρά δουλειά μεγάλης εταιρίας catering από την Αθήνα.

Το γαμήλιο τραπέζι

Στις 9 το βράδυ του Σαββάτου, μετά την γαμήλια τελετή, στήθηκε τρικούβερτο γλέντι στην πλατεία των Κορυσχάδων. Η διαμόρφωση του χώρου και η ευθύνη του φαγητού, των ποτών και της εξυπηρέτησης -χρησιμοποιήθηκαν περισσότεροι από 50 σερβιτόροι- ήταν ευθύνη μεγάλου catering της Αθήνας που μετέφερε τα απαραίτητα με τρεις νταλίκες ενώ τα τραπέζια, οι καρέκλες κλπ έφτασαν με μεταφορική από την Αθήνα. Το μενού περιείχε απ’ όλα. Το εξαιρετικό φαγητό όμως ήταν τα 25 αρνιά, 12-14 κιλά το καθένα, τα οποία τράφηκαν με φυσικό τρόπο στα βουνά της Κρήτης ειδικά για την ημέρα του γάμου. Δεν έλειψε δε και το παραδοσιακό κρητικό γαμοπίλαφο. Ένα εξαιρετικό παραδοσιακό φαγητό της Κρήτης με κρέας και ρύζι που καταναλώνεται μόνο σε γαμήλια τραπέζια και που παρεσκεύασε ένας διάσημος μάγειρας από την Κρήτη. Το γλέντι κράτησε μέχρι το πρωί ενώ θα ακολουθήσουν τις επόμενες ημέρες ένα πάρτυ στην Κύπρο και ένα στην Κρήτη.

Η λίστα των προσκεκλημένων



Η είσοδος του “Ανεράδα inn” στο Μεγάλο Χωριό

Με ελικόπτερο: Στο ξενοδοχείο Μοντάνα φιλοξενήθηκαν οι επιχηρηματίες κ.κ. Δασκαλάκης και Βασιλάκης με τις συζύγους τους, οι οποίοι έφτασαν το Σάββατο με ελικόπτερο που προσγειώθηκε στο ελικοδρόμιο του ξενοδοχείου, όπως επίσης και ο κ. Χριστοφοράκος με τα παιδιά του που ήρθαν μια ημέρα νωρίτερα, την Παρασκευή.

Με ελικόπτερο έφτασε και το ζεύγος Θεόδωρου και Γιάννας Αγγελόπουλου το οποίο όμως προσγειώθηκε στην Μακρακώμη και από εκεί ταξίδεψαν οδικώς για να παρευρεθούν στον γάμο. Διέμειναν για λίγες ώρες στο ξενοδοχείο Avaris πριν αναχωρήσουν. Στο Μοντάνα φιλοξενήθηκαν ο κ. Περατικός, ο γνωστός βιομήχανος που ο γιός του έπεσε νεκρός από σφαίρες της 17Ν, ο κ. Βασίλης Κιλτίδης, ο βουλευτής κ. Θεόδωρος Κασσίμης, οι επιχειρηματίες κ.κ. Μαρινάκης και Νικηφοράκης αλλά και ο γνωστός επιχειρηματίας κ. Μαμιδάκης.

Στο ξενοδοχείο Avaris μεταξύ των άλλων έμειναν ο υπουργός κ. Βαγγέλης Μεϊμαράκης, ο Δημήτρης Ζαφειριάδης, ο δημοσιογράφος Γιάννης Ξενάκης, ο Στρατηγός Γρηλάκης, ο δημοσιογράφος Γιάννης Πολίτης, ο ευρωβουλευτής και στενός συνεργάτης τής κ. Μπακογιάννη καθώς και φίλος του κ. Μπακογιάννη κ. Κων/νος Χατζηδάκης και η δημοτική σύμβουλος Αθηναίων κ. Νίτσα Λουλέ.

Στο Cοuntry Club στο Μικρό Χωριό έμεινε όλη η οικογένεια Μητσοτάκη εκτός του πρώην πρωθυπουργού κ. Κων. Μητσοτάκη και της συζύγου του Μαρίκας οι οποίοι μαζί με την Ντόρα έμειναν στο σπίτι της οικογένειας. Στις Κορυσχάδες έμειναν η δημοσιογράφος Μαρία Χούκλη και η κ. Μαρίνα Βερνίκου.

Εκτός αυτών το παρόν έδωσαν η δημοσιογράφος Όλγα Τρέμη, ο αρχιτέκτονας Γιάννης Τριανταφυλλίδης, ο Σάκης Χατζηιωάννου. Πολλοί ήταν και οι φίλοι του ζευγαριού, κυρίως νέοι.

Οι Ευρυτάνες: Παρέστησαν ο βουλευτής Ευρυτανίας κ. Δημοσθένης Τσιαμάκης, ο βουλευτής Αττικής και Ευρυτάνας κ. Θανάσης Μπούρας, ο νομάρχης Ευρυτανίας κ. Κων. Κοντογεώργος, ο υποψήφιος δήμαρχος Καρπενησίου κ. Δημήτρης Καρατσίκης, ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος κ. Νίκος Σουλιώτης, ο μηχανικός κ. Κώστας Λάππας, ο πρώην βουλευτής Ευρυτανίας κ. Θανάσης Παναγιωτόπουλος και ο δήμαρχος Προυσού κ. Θανάσης Φέγγος.


--------------------------------------------------------------------------------