Ειδήσεις

16 Μαΐ 2008

Άφησαν την εγχείρηση στη… μέση γιατί έφυγε ο αναισθησιολόγος

Μιλάμε με το σύζυγο της ασθενούς, η οποία είχε προγραμματίσει μία χειρουργική επέμβαση για πάρκινσον, χθες Παρασκευή, στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ρίου, στην Πάτρα.
Ενώ το χειρουργείο βρισκόταν σε εξέλιξη μας λέει, τον φώναξε ο χειρουργός και του είπε ότι δεν μπορεί να συνεχίσει το χειρουργείο, καθώς δεν είχε αναισθησιολόγο. Ο αναισθησιολόγος είχε εμφανιστεί κάποια στιγμή στο χειρουργείο, αλλά μετά, κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες, έφυγε. Η ασθενής άρχισε να ανεβάζει πίεση και έτσι, ο γιατρός αποφάσισε να διακόψει την επέμβαση, καθώς η παρουσία του αναισθησιολόγου στις συγκεκριμένες επεμβάσεις, κρίνεται απαραίτητη από την αρχή μέχρι το τέλος.
Η επέμβαση, αν και κρίνεται σοβαρή, πήρε παράταση, με αποτέλεσμα να αναγκαστεί ο γιατρός να ξανακλείσει την τομή στο κρανίο της ασθενούς, με ό,τι συνέπειες μπορεί να είχε για την υγεία της αυτό ή για την ψυχολογία της, αφού ήταν ξύπνια και άκουγε τα πάντα.
Το ζευγάρι, που πήγε στην Πάτρα αποκλειστικά για την επέμβαση αυτή, καθώς είναι από την Αθήνα, έχει αποφασίσει να κινηθεί δικαστικά.
....
Ηρώ Χριστοπούλου