Ειδήσεις

31 Μαΐ 2008

Ακραία καιρικά φαινόμενα με νεκρούς πλήττουν την κεντρική Ευρώπη

Τέσσερις άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από τις πλημμύρες και τις κατολισθήσεις στη βόρεια Ιταλία μετά τις δυνατές βροχοπτώσεις. Ανάμεσα στα θύματα και ένα παιδάκι τριών ετών που βρήκε φρικτό θάνατο, όταν κατέρρευσε το σπίτι που έμενε με τους γονείς του.
Σε κατάσταση επιφυλακής βρίσκονται οι Αρχές, ενώ απομακρύνουν τους κατοίκους από πολλές περιοχές, καθώς υπάρχει κίνδυνος για υπερχείλιση των ποταμών. Σύμφωνα με τις Αρχές στην περιοχή Ντεμόντε μέσα σε μια νύχτα έβρεξε όσο όλο τον μήνα Μάιο.

Οι δυνατές βροχοπτώσεις έχουν φθάσει σε επίπεδα ρεκόρ στην Γαλλία. Στην Αλσατία πολλοί έσπευσαν να εκκενώσουν τα σπίτια και τα καταστήματά τους, για να σώσουν τις περιουσίες τους. Στο Στρασβούργο προκλήθηκαν σοβαρά προβλήματα σε κεντρικές οδικές αρτηρίες. Στο τουριστικό θέρετρο Αζακσιό οι τουρίστες υποχρεώθηκαν να εγκαταλείψουν τα ξενοδοχεία τους καθώς πολλοί όροφοι πλημμύρισαν. Τεράστιες είναι οι υλικές ζημιές και στη δυτική Γερμανία μετά την δυνατή χαλαζόπτωση. Ένας άνθρωπος έχασε την ζωή του από τις πλημμύρες, ενώ οι δρόμοι έχουν μετατραπεί σε ορμητικούς χείμαρρους. Οι μετεωρολόγοι προειδοποιούν, ότι οι βροχοπτώσεις θα συνεχιστούν και τις επόμενες μέρες.
Παρόμοιες είναι οι εικόνες και στο Βέλγιο, όπου οι βροχές πλήττουν πολλές περιοχές της χώρας και οι κάτοικοι προσπαθούν να σώσουν τις περιουσίες τους για ακραία καιρικά φαινόμενα. Στην νοτιοανατολική Βρετανία η υπερχείλιση των ποταμών εξαιτίας των σφοδρών βροχοπτώσεων δυσκολεύει τη ζωή των κατοίκων. Πολλοί απομακρύνθηκαν από τα σπίτια τους, καθώς κινδύνευαν από ένα χείμαρρο.

Από: Alpha