Ειδήσεις

19 Μαΐ 2008

Ελλάδα, Ιταλία και Τουρκία βρίσκονται στις τρεις τελευταίες θέσεις της κατάταξης των χωρών της Δυτικής Ευρώπης σχετικά με την ελευθερία του Τύπου

Η Ελλάδα, η Ιταλία και η Τουρκία βρίσκονται στις τρεις τελευταίες θέσεις της κατάταξης των χωρών της Δυτικής Ευρώπης αναφορικά με την ελευθερία του τύπου, σύμφωνα με την ετήσια έκθεση της μη κυβερνητικής οργάνωσης Freedom House (pdf).
Στην παγκόσμια κατάταξη, ανάμεσα σε 195 χώρες η Ελλάδα μοιράζεται την 56η θέση μαζί με τη Γκάνα και το Μαλί. Τις πρώτες θέσεις καταλαμβάνουν οι βορειοευρωπαϊκές χώρες (Φινλανδία, Ισλανδία, Δανία, Νορβηγία), ενώ οι ΗΠΑ βρίσκονται στην 21η θέση και η Ρωσία στην 170ή.
Σε ό,τι αφορά τις κυβερνητικές παρεμβάσεις, η έκθεση αναφέρει: «Τα ΜΜΕ, δημόσια και ιδιωτικά, είναι σε μεγάλο βαθμό ελεύθερα από κυβερνητικούς περιορισμούς, αλλά οι κρατικοί σταθμοί τείνουν να δημοσιογραφούν σύμφωνα με την επίσημη γραμμή. Ωστόσο, ευαίσθητα πολιτικά ζητήματα -όπως η κατάσταση των Μακεδόνων και άλλων εθνικών μειονοτήτων στη χώρα- εξακολουθούν να προκαλούν κυβερνητικές πιέσεις και οδηγούν σε αυτο-λογοκρισία. Η ραδιοτηλεόραση είναι σε μεγάλο βαθμό αρρύθμιστη και πολλοί ραδιοτηλεοπτικοί σταθμοί δεν έχουν αδειοδοτηθεί».
.............

3 σχόλια:

Unknown είπε...

κι έρχονται ακόμα "καλύτερη Ελλάδα" την οποία όμως δεν αξίζουμε.

Το μόνο ευχάριστο είναι ότι συμβάλαμε στο στιγματιστεί διεθνώς αυτή η κυβέρνηση για την "πολιτική" της στα θέματα θεμελιωδών ελευθεριών.

Περιμένουμε και το "πόνημα" για το διαδίκτυο με το οποίο επιτέλους θα εναρμονιστούμε με την Κίνα, το Πακιστάν και διάφορες άλλες νεοδημοκρατικές χώρες και τα καθεστώτα τους...

Επιστημονική συμβουλή:
Ποτέ μην υποτιμάς κατά τους χειρισμού σου μια δύναμη σε λανθάνουσα κατάσταση, δεν είναι δυνατόν να μετρηθεί ούτε να υπολογιστεί η ενέργεια που μπορεί η βλακεία σου να απελευθερώσει...

Unknown είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Unknown είπε...

ΒΟΗΘΕΙΑ!

Ενας φίλος μας και μέλος της ομάδας, είναι από τη Θεσσαλονίκη και μόλις έμαθε ότι είναι... "εθνική μειονότητα" στην Ελλάδα, συγκινήθηκε ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ από αυτή την ευαισθησία!

Από τότε πάσχει από ακατάσχετη συχνουρία και δεν βγαίνει - λόγω συγκίνησης - από την τουαλέτα!!!

Εχουν κι άλλοι σειρά να πάνε, τι να κάνουμε;

Σημείωση: Οταν "συγκινούμαστε"... μας πιάνει... τέλοσπάντων.

:-)