Ειδήσεις

22 Μαΐ 2008

Μηνυτήρια αναφορά κατέθεσαν οι Σύλλογοι Γονέων της Κάτω Αχαΐας, για τους… θορυβώδεις, τσιγγάνικους γάμους εν μέσω πανελλαδικών εξετάσεων!

Από την προηγούμενη Κυριακή, παραμονές του πρώτου μαθήματος της Νεοελληνικής Γλώσσας, την Τρίτη, άρχισαν τα προβλήματα. «Εμείς ζητήσαμε από τους συμπολίτες μας Τσιγγάνους να σεβαστούν συγκεκριμένες ημερομηνίες, τον Μάιο και τον Σεπτέμβριο και να «χαλαρώσουν» αυτούς τους εορτασμούς. Φτάσαμε στο σημείο να καταθέσουμε μηνυτήρια αναφορά στον Εισαγγελέα, ενώ πρόκειται να επισκεφθούμε και τον Αστυνομικό Διευθυντή Αχαΐας», δήλωσε ο Γραμματέας της Ένωσης Συλλόγων Γονέων, Αντώνης Λεχουρίτης.Σύμφωνα με τους γονείς, την περασμένη Κυριακή, ένα άλλο γλέντι των Τσιγγάνων διήρκησε μέχρι τις 5:30 τα ξημερώματα της Δευτέρας, ενώ δεν λείπουν και οι περιπτώσεις κατά τις οποίες η ίδια η Αστυνομία έχει δεχθεί επίθεση, σε απόπειρες να διακόψει το γλέντι, με περιπολικά να έχουν υποστεί ζημιές.
«Νιώθουμε πρόσφυγες στην ίδια μας την πόλη. Πότε επιτέλους θα εφαρμοστεί ο νόμος; Εφαρμόζεται για τον κάθε Έλληνα πολίτη, γιατί όχι και σε αυτή την περίπτωση. Πού είναι η Αστυνομία; Άλλωστε, δεν μιλάμε μόνο για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις. Σκεφτείτε ότι υπάρχουν ηλικιωμένοι, άρρωστοι και, φυσικά, εργαζόμενοι που πρέπει να ξυπνήσουν την άλλη μέρα το πρωί», επεσήμανε ο εκπρόσωπος των γονέων της περιοχής, Χρήστος Νικολάου.
Από την πλευρά τους, οι εκπρόσωποι των Τσιγγάνων της περιοχής ξεκαθαρίζουν πως αντιλαμβάνονται το πρόβλημα που δημιουργείται και ότι θέλουν να συνεισφέρουν στην όσο το δυνατόν πιο απρόσκοπτη προετοιμασία των υποψηφίων της περιοχής. Ξεκαθαρίζουν όμως ότι δεν μπορούν δύο – τρεις άνθρωποι να συγκρατήσουν όλο το πλήθος.
«Για εμάς είναι θετικό που γίνεται αυτή η ενημέρωση για τη σημασία αυτών των ημερών για τα παιδιά και είμαστε πρόθυμοι να βοηθήσουμε. Όμως, αυτό το λένε κάποιοι από εμάς. Δεν μπορούμε να ελέγξουμε τι κάνει όλος ο υπόλοιπος κόσμος» αναφέρεται από πλευράς του προέδρου των Τσιγγάνων.
..................
Από την εφημερίδα "Η Ημέρα" της Αχαΐας

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.