Ειδήσεις

15 Μαΐ 2008

Αϊνστάιν: «Η λέξη «Θεός» δεν είναι για μένα τίποτε...»

Τις απόψεις του περί θρησκείας αποσαφηνίζει σε άγνωστη μέχρι σήμερα επιστολή του η οποία θα δημοπρατηθεί στο Λονδίνο στα τέλη της εβδομάδας.
Η επιστολή καθιστά ξεκάθαρο ότι ο θεωρητικός φυσικός ουδέποτε υπήρξε υποστηρικτής των θρησκευτικών δογμάτων. Ο Αϊνστάιν έγραψε την επιστολή, αποδέκτης της οποίας ήταν ο φιλόσοφος Έρικ Γκατκάιντ.
"Η λέξη «Θεός» δεν είναι για μένα τίποτε περισσότερο από μια έκφραση, ένα προϊόν της ανθρώπινης αδυναμίας και όσον αφορά στη Βίβλο θεωρώ ότι πρόκειται για ενδιαφέρουσα συλλογή πρωτόγονων μύθων, οι οποίοι παραμένουν παιδιάστικοι", γράφει ο Αϊνστάιν.
Ο μεγάλος φυσικός, ο οποίος ήταν εβραϊκής καταγωγής και είχε απορρίψει πρόταση να ανακηρυχθεί πρόεδρος του Ισραήλ, απέρριπτε την ιδέα ότι οι Εβραίοι είναι ο εκλεκτός λαός του Θεού. «Για μένα ο εβραϊσμός είναι όπως κάθε άλλη θρησκεία, δηλαδή μια μετουσίωση των πλέον παιδιάστικων προκαταλήψεων, και ο εβραϊκός λαός, στον οποίο είμαι χαρούμενος που ανήκω, δεν έχει διαφορετική ποιότητα από οποιονδήποτε άλλο λαό», τονίζει ο ίδιος.
.
Από: http://autenergos.blogspot.com

1 σχόλια:

Unknown είπε...

Υπάρχει και "έτερος Αϊνστάιν":

"ο Ελληνισμός και η Ορθοδοξία είναι άρρηκτα δεμένα στην πορεία ανά τους αιώνες και όσοι μιλούν για διαχωρισμό εκκλησίας και κράτους είναι... βαθιά νυχτωμένοι!" - Ο "πεφωτισμένος" υβριστής, Σωτηράκης της δικαιοσύνης, σε τηλεοπτική του συνέντευξη.

Ελλάς Ελλήνων Χριστιανών δηλαδή, το ιδεολόγημα της χούντας...