Ειδήσεις

23 Μαΐ 2008

Ο Σωτήρης Χατζηγάκης ζητάει να γίνουν γνωστά στην κοινή γνώμη τα ονόματα όσων εμπλέκονται στην υπόθεση του κυκλώματος παιδικής πορνογραφίας

Όπως είπε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Σωτήρης Χατζηγάκης, "με το Ν.3625/2007 που τροποποίησε το Ν.2472/1997, ορίσθηκε ότι σχετικά με τις ποινικές διώξεις ή καταδίκες ενός προσώπου, δύναται να επιτραπεί η δημοσιοποίηση, σε σχέση προς ορισμένα εγκλήματα, με διάταξη του εισαγγελέα Πρωτοδικών ή Εφετών (εάν η υπόθεση εκκρεμεί στο Εφετείο).
Τις ημέρες αυτές συνελήφθησαν πολλά «ευυπόληπτα» άτομα που συμμετείχαν σε κύκλωμα παιδικής πορνογραφίας, χωρίς όμως να γίνουν γνωστά τα ονόματά τους, αλλά και τα πρόσωπά τους, παρά το γεγονός ότι, όπως είναι προφανές, τούτο ήταν επιβεβλημένο για την προστασία του κοινωνικού συνόλου.
Εν όψει τούτων, ζητούμε από τους εισαγγελείς Εφετών και Πρωτοδικών, σε περιπτώσεις όπως η ανωτέρω, να προβαίνουν κατ' εφαρμογή του ανωτέρω νόμου, στην έκδοση διατάξεως με την οποία να επιτρέπεται η δημοσιοποίηση των ονομάτων των εμπλεκομένων στα εγκλήματα που αναφέρει ο νόμος.
Η κοινωνία μας και η κοινή γνώμη γενικότερα, έχει ανάγκη να προστατευθεί από ειδεχθή εγκλήματα που στρέφονται κυρίως εναντίον της", καταλήγει ο υπουργός.

1 σχόλια:

Unknown είπε...

Καλό μέτρο, βρίσκεται σε ισχύ σε άλλες χώρες. Εφαρμόζεται μετά την απόφαση δικαστηρίου (εκδίκαση), μετά την απόλυση του καταδικασθέντος και πάντα με εντολή του δικαστή εφόσον το κρίνει σκόπιμο.

ΠΟΤΕ ΠΡΝ ΤΗΝ ΕΚΔΙΚΑΣΗ
ΚΑΙ
ΠΟΤΕ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΑΠΟΛΥΣΗ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΥ.

Αυτά στις Δημοκρατίες, τι σχέση όμως μπορεί να έχει η ΝΔ και κατ' επέκταση ο Χατζηγάκης, με την Δημοκρατία;

Αν λοιπόν και σε γενικές γραμμές είναι κακό στραβό κι ανάποδο, συνήθης νεοδημοκρατική τσαπατσουλοδουλειά και με κίνδυνο για ενδυνάμωση των πιο αντιδημοκρατικών τάσεων και στοιχείων της Δικαιοσύνης, εντούτοις, θα μπορούσε ΑΝ εφαρμοζόταν σωστά να προστατέψει από τον κίνδυνο εκατοντάδες παιδάκια.

Με αυτή την προϋπόθεση θα μπορούσε να εκτιμηθεί ως ένα θετικό βήμα. Δεν αρκεί πάντως για την αποκατάσταση του ονόματος κάποιων οι οποίοι αποφασίζουν και "νομοθετούν" την καταπάτηση, αν όχι θεμελιωδών, τουλάχιστον βασικών δικαιωμάτων όπως το δικαίωμα σε δίκαιη δίκη και το δικαίωμα σε υπεράσπιση.

ΥΠΟΘΕΤΙΚΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ:

Αν υποτεθεί ότι εγώ έχω σε βίντεο τον Χατζηγάκη να βιάζει πρώτα και μετά να σκοτώνει ένα παιδί, βγαίνω στο Ιντερνετ ή αν είμαι στην Ελλάδα πάω στην Αστυνομία και τον καταγγέλλω ότι είναι βιαστής ανηλίκου και ο φονιάς του θύματος.

Ο Ψ παράδειγμα Χατζηγάκης με μηνύει και διώκομαι για κακούργημα λόγω του βίντεο. Μου κάνει και μία αγωγή και με καταστρέφει οικονομικά.
Στην εισαγγελία, ή μετά στη δίκη του Χατζηγάκη, εμφανίζομαι ως μάρτυρας προσκομίζοντας και το βίντεο με τα εγκλήματα ως αποδεικτικό υλικό. Το δικαστήριο όμως, με βάση τον νέο νόμο, είναι υποχρεωμένο να το θεωρήσει as "non-admissible evidence" (συγνώμη, δεν μου 'ρχεται), και χωρίς το αποδεικτικό αυτό πιθανόν - πιθανότατα - ο Χατζηγάκης απαλλάσσεται, ενώ εγώ καταδικάζομαι για κακούργημα και χρεοκοπώ.

Αυτές είναι οι δημοκρατικές "ευαισθησίες" κυβέρνησης-Καραμανλή και της νέας δημοπρασίας και αυτές οι νομοθετικές πρωτοβουλίες συγκάλυψης τελεσθέντων (από ποιούς) αδικημάτων.

Εύλογο λοιπόν το ερώτημα του Πολίτη:
Εσείς κύριοι που τολμήσατε να "αποφασίσετε και να διατάξετε" κάτι τέτοιο, εσείς που το ψηφίσατε, ΠΟΣΑ άραγε και ΠΟΙΑ κακουργήματα έχετε διαπράξει κι επιχειρείτε να αποκρύψετε τα αποδεικτικά γι' αυτά στοιχεία;;;

Το CNN και το BBC τα έχετε ακουστά;

Θα καλοπεράσετε, ψηφίστε ότι θέλετε. Το δίκαιο ΠΑΝΤΑ υπερισχύει των νόμων κύριε "Ελληνοχριστιανικέ πολιτισμέ". Σου είναι γνωστό αυτό.

Ανευ εκτίμησης,
υπογραφή:
VG.

ένας "βαθιά νυχτωμένος" κι "αλλόθρησκος" πλην όμως Ελληνας...