Ειδήσεις

15 Μαΐ 2008

Μια εβδομάδα μετά από την ανακοίνωση του ΕΦΕΤ των ακατάλληλων παρτίδων ηλιέλαιου που πρέπει να αποσυρθούν, αυτές εξακολουθούν να πωλούνται

Στις 8 Μαιου γράφαμε: "Αγοράσαμε παρτίδες από το ηλιέλαιο που έπρεπε να είχαν ανακληθεί. Μάθετε ποιες είναι αυτές οι παρτίδες για να μην τις αγοράσετε και εσείς".
.
Σήμερα, 15 Μαΐου, πριν από λίγο, μία εβδομάδα μετά, από μεγάλη αλυσίδα σούπερ μάρκετ αγοράσαμε ηλιέλαιο από τις παρτίδες που θα έπρεπε να είχαν αποσυρθεί. Περισσότερα αύριο γιατί το ρεπορτάζ συνεχίζεται.
Εσείς να έχετε «τα μάτια σας δεκατέσσερα» όταν αγοράζεται ηλιέλαιο ή προϊόντα που το περιέχουν.
Πριν πάτε στο σούπερ μάρκετ για τέτοιου είδους αγορές συμβουλευτείτε τον πίνακα του ΕΦΕΤ που μπορείτε να τον βρείτε εδώ.
Μάλιστα, ο πρόεδρος του ΕΦΕΤ προειδοποιεί για το ότι στα ράφια των σούπερ μάρκετ μπορεί να υπάρχουν και άλλα προϊόντα τα οποία να είναι ακατάλληλα ενώ οι ιδιοκτήτες μικρών σούπερ μάρκετ δήλώνουν ότι κανένας δεν τους ενημέρωσε επισήμως για τις επικίνδυνες παρτίδες ηλιέλαιου και το πώς θα τις αποσύρουν.
Τέλος, μόλις πριν λίγο ανακοινώθηκε ότι μπήκε λουκέτο στην εταιρεία η οποία προμήθευσε στην αγορά το ακατάλληλο ηλιέλαιο.