Ειδήσεις

24 Μαΐ 2008

Ένωση Γιατρών Ρεθύμνου: ούτε νέο ωράριο, ούτε νέοι μισθοί

Μήνυμα αναγνώστη
.................

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα του Τύπου , οι Υπουργοί Υγείας και Οικονομικών αποφάσισαν «νέες συνθήκες εργασίας και νέο μισθολόγιο για τους νοσοκομειακούς γιατρούς».
Η κοροϊδία σε όλο της το μεγαλείο !
Όλα τα μέτρα που ανακοινώθηκαν αποτελούν επανάληψη του γνωστού «πακέτου» Αβραμόπουλου που εδώ και 2 χρόνια εξαγγέλλεται και δεν υλοποιείται.
Η κυβέρνηση δεν έχει εξασφαλίσει καμιά προϋπόθεση για την εφαρμογή των ρυθμίσεων που διατυμπανίζει. Ούτε περισσότερους γιατρούς φρόντισε να διοριστούν στο ΕΣΥ , ούτε τις απαραίτητες πιστώσεις στον προϋπολογισμό εξασφάλισε.
Απλώς η κυβέρνηση προσπαθεί απεγνωσμένα να «εξευμενίσει» το Ελεγκτικό Συνέδριο , του οποίου η Ολομέλεια συνεδριάζει προσεχώς με αρνητική εισήγηση για τη νομιμότητα της πληρωμής των εφημεριών από 1/1/2008 .
Μπροστά στον ορατό κίνδυνο να κριθούν παράνομες όλες οι πληρωμές για εφημερίες από τον Ιανουάριο του 2008 και να τιναχτεί στο αέρα η λειτουργία των νοσοκομείων και Κέντρων Υγείας , η κυβέρνηση είναι έτοιμη να υποσχεθεί τα πάντα.
Αποδεικνύεται περίτρανα πόσο δίκιο είχαν οι νοσοκομειακοί γιατροί όταν έλεγαν ότι με τη νομοθετική ρύθμιση που έκανε ο Υπουργός Υγείας δεν έλυσε αλλά απλώς μετέθεσε χρονικά το πρόβλημα της αναμόρφωσης του συστήματος εφημερίας των νοσοκομείων.
Οι Υπουργοί Υγείας και Οικονομικών κάνουν λοιπόν δηλώσεις σκοπιμότητας χωρίς κανένα αντίκρισμα.
Ας φροντίσει ο κ.Αβραμόπουλος να αποκεντρωθούν τα Συμβούλια Επιλογής Γιατρών ΕΣΥ για να επιταχυνθεί η διαδικασία κρίσης των χιλιάδων ιατρικών θέσεων που εκκρεμούν εδώ και 3-5 χρόνια και ας αφήσει τον εμπαιγμό για 4500 προσλήψεις ως το τέλος του 2009. Μόνο στο Νοσοκομείο και τα Κ.Υ. του Ρεθύμνου έχουν προκηρυχθεί πάνω από 20 θέσεις γιατρών τα τελευταία χρόνια και , παρά τις τεράστιες ελλείψεις που υπάρχουν , δεν αναμένεται να διοριστούν πέραν των 2 ή 3 εντός του 2008.
Το πρόβλημα με τις εφημερίες των νοσοκομειακών γιατρών δεν πρόκειται να λυθεί χωρίς σοβαρή ενίσχυση του ΕΣΥ με γιατρούς ( ιδιαίτερα στα Νοσοκομεία και Κ.Υ. της επαρχίας) , χωρίς σημαντική αύξηση των θέσεων για ειδικότητα, χωρίς τη λειτουργία αυτόνομων Τμημάτων Επειγόντων Περιστατικών στα Νοσοκομεία και ανάπτυξη της ΠΦΥ στα αστικά κέντρα, και τελικά χωρίς τη γενναία χρηματοδότηση και τη συνολική αναβάθμιση του Δημόσιου Συστήματος Υγείας.
Οι νοσοκομειακοί γιατροί στις 6-7 Ιουνίου πραγματοποιούν έκτακτο συνέδριο για να συζητήσουν και να επικαιροποιήσουν τη δική τους πρόταση για την αλλαγή του εργασιακού και μισθολογικού καθεστώτος των γιατρών ΕΣΥ.
Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΠΟΥ ΟΦΕΙΛΕΙ ΜΕ ΠΡΑΞΕΙΣ ΝΑ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙ ΑΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΕΝΝΟΕΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΞΑΓΓΕΛΛΕΙ.
....................
ΤΟ Δ.Σ. της ΕΝΩΣΗΣ ΓΙΑΤΡΩΝ ΕΣΥ ΝΟΜΟΥ ΡΕΘΥΜΝΟΥ

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

δυστυχώς δεν είναι το μόνο νοσοκομείο. Στο σύνολο του Ε.Σ.Υ. χρωστάνε εφημερίες μηνών και σε κάποια από αυτά οι ιατροί κάνουν εφημερίες χωρίς να έχουν πληρωθεί για αυτές από τον Ιανουάριο και χωρίς να δίνεται κάποιο χρονικό πλαίσιο για το πότε θα πληρωθούν...

τι θα γινόταν αν πχ οι δάσκαλοι ήταν απλήρωτοι 5 μήνες? θα συνέχιζαν να δουλεύουν όταν ψυθιρίζεται ότι δεν πρόκεται να πληρωθούν στο σύνολό τους γιατί υπερβαίνουν το όριο που έχει θέσει η ε.ε. και το κράτος μόνιμα παραβιάζει γιατί με το υπάρχον προσωπικό δεν βγαίνουν αλλιώς οι εφημερίες.

ή τα νοσοκομεία θα κλείνουν κάποιες μέρες του μήνα... ή οι γιατροί θα εφημερεύουν δωρεάν....

και αυτή τη στιγμή κάνουν το δεύτερο καθώς κανένας δεν τους εξασφαλίζει αν θα πληρωθούν και πότε

http://www.greekmeds.gr/forum/index.php?showtopic=19895&st=200&gopid=279587&#entry279587

Unknown είπε...

Πάντως αυτό δεν είναι τίποτα, μην ανησυχείτε, τα χρήματα δεν χάθηκαν.
Αγοράσαμε δύο ΝΕΑ υπερπολυτελή αεροσκάφη για επιδέξιους ΚΩΛΟΥΣ.


Για σκεφτείτε κάτι άλλους "σημαντικούς ανθρώπους", να διαμαρτύρονται για την υποβάθμιση του επαγγέλματος τους φορώντας λευκά t-shirts με το "ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΛΗΡΩΜΕΝΟΙ ΠΟχχχΟΙ"...

Miesens Oil,
Στηρίζει Σταθερές Κυβερνήσεις.