Ειδήσεις

31 Μαΐ 2008

Διαμαρτυρία για τη σιωπή της ορθόδοξης εκκλησίας απέναντι σε αιρετικές διδασκαλίες

Μήνυμα αναγνώστη

.................
Αξιότιμε κύριε Μάνεση,

Σας παρακαλώ όπως επιληφθείτε της παρούσης μου διαμαρτυρίας προς την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος, και προς τον Αρχιεπίσκοπο κ. Ιερώνυμο.
Λόγω του ότι αντελήφθην σωρεία αιρετικών διδασκαλιών και απόψεων κάποιου συγγραφέα, ονόματι Νικόλαος Μαυρομάγουλος, και των συνεργατών του στην Ιστοσελίδα τους με την επωνυμία ΟΟΔΕ (Ορθόδοξη Ομάδα Δογματικής Έρευνας), και εξ αφορμής του ότι αρκετοί εξέχοντες ιεράρχες της Ορθοδόξου Εκκλησίας επαίνεσαν και επικρότησαν τις απόψεις αυτές, μεταξύ τους και ο αποθανών Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος, απευθύνθηκα στον Γραμματέα της «Συνοδικής Επιτροπής επί των Αιρέσεων» κ. Κυριακό Τσουρό, ζητώντας, με σωρεία επιστολών μου, την επίσημη τοποθέτηση του επί των διδαχών αυτών, αλλά, συστηματικά –αν και υποχρεούται δια νόμου να απαντάει σε κάθε Έλληνα πολίτη- με αγνόησε.

Οι επιστολές μου προς τον κ. Τσουρό βρίσκονται στον δεσμό: http://www.sporeas.com/allilografiaTouSporeaMeTonK.Tsouro_inLine.htm
Αργότερα απευθύνθηκα, επί του ιδίου θέματος, στον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών κ. Ιερώνυμο, και πάλι με σωρεία επιστολών μου, όπου επίσης αγνοήθηκα από τον παρελθόντα Φεβρουάριο έως και σήμερα.
Οι επιστολές μου προς τον κ. Ιερώνυμο βρίσκονται στον δεσμό: http://www.sporeas.com/allilografiaTouSporeaMeTonArxiepiskopo.htm

Ερωτήματα μου προς την Εκκλησία της Ελλάδος για τις αιρετικές διδασκαλίες του κ. Μαυρομάγουλου και των ΟΟΔΕϊτών, είναι μεταξύ άλλων και τα εξής:

Πιστεύετε στις αξιώσεις του κ. Μαυρομάγουλου και των συν αυτώ, ότι:
· Ο πρωτόπλαστος Αδάμ δεν ήταν ο πρώτος άνθρωπος, εφ' όσον υπήρχαν και άλλοι πριν απ' αυτόν, ότι:
· Δεν υπάρχει αιώνια κόλαση, ότι:
· Η Αγία Γραφή δεν είναι Θεόπνευστη, ότι:
· Η Αγία Γραφή δεν είναι ο Λόγος του Θεού, ότι:
· Ο Κύριος μας Ιησούς Χριστός δεν θυσιάστηκε για τις αμαρτίες μας, αλλά πέθανε για να ξεγελάσει τον διάβολο, με σκοπό την απόκτηση της αθανασίας του ανθρώπου, κάτι που ο Αδάμ δεν κατάφερε, ότι:
· Η θεωρία της εξέλιξης των ειδών, είναι αποδεκτή, ότι:
· Οι απόψεις αυτές του κ. Μαυρομάγουλου, «είναι θέμα χρόνου να γίνουν αποδεκτές από κάθε πληροφορημένο Ορθόδοξο Χριστιανό»;

Δυστυχώς κύριε Μάνεση δεν πήρα ποτέ απόκριση από τους υπευθύνους που αξιώνουν ότι είναι «διάδοχοι» των Αποστόλων του Χριστού, και ότι αγρυπνούν για την καταδίκη κάθε αιρετικής διδασκαλίας, και δυστυχώς οι ίδιοι υποθάλπουν και επικροτούν τέτοιου είδους αιρετικές διδαχές.
Αυτό με ανάγκασε να απευθυνθώ σε Μέσο Μαζικής Ενημέρωσης μήπως και φιλοτιμηθούν οι υπεύθυνοι να δώσουν την πρέπουσα απάντηση.

Με τιμή
Γιώργος Οικονομίδης
Αυστραλία
http://www.sporeas.gr/

1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ο ελληνοχριστιανικός πολιτισμός του χουντολάγνου Χατζηπαπάρα Δικαιοσύνης με το ιδεολόγημα των συνταγματαρχών πατρις-θρησκεία-οικογένεια.

ΚΑΤΩ Η ΧΟΥΝΤΑ

ΚΑΝΕΝΑ ΔΙΑΤΑΓΜΑ,
ΚΑΝΕΝΑΣ ΧΟΥΝΤΙΚΟΣ "ΝΟΜΟΣ" ΣΕ ΙΣΧΥ
ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ