Ειδήσεις

9 Μαΐ 2008

Το πανεπιστήμιο χρειάζεται ένα σοκ για να σπάσει το κρατικό μονοπώλιο - Οι καθηγητές κρατούν καθηλωμένη την ελληνική εκπαίδευση, δήλωσε ο Στυλιανίδης

Ο κ. Ευριπίδης Στυλιανίδης επιτέθηκε σε ομάδες πανεπιστημιακών, με την υπογράμμιση ότι «πρέπει να μπουν στο περιθώριο διότι, αν και μειοψηφούν, κρατούν καθηλωμένη την ελληνική εκπαίδευση σε ιδεοληψίες του παρελθόντος και σε βολεμένα κατεστημένα, που φοβούνται μήπως και αποκαλυφθεί η επιστημονική τους γύμνια».
Στη συνέχεια, ο υπουργός υποστήριξε ότι το «πανεπιστήμιο χρειάζεται ένα σοκ και αυτό δεν μπορεί να είναι άλλο από την αναθεώρηση του άρθρου 16 του Συντάγματος, ώστε να σπάσει το κρατικό μονοπώλιο και να μπορεί στην Ελλάδα να λειτουργήσει ελεύθερα και το μη κρατικό, μη κερδοσκοπικό ΑΕΙ».
Τη σκληρή κριτική προς τα ελληνικά δημόσια πανεπιστήμια ο κ. Στυλιανίδης την εξέφρασε ενώπιον του Αμερικανού προέδρου του πανεπιστημίου Γέιλ, κ. Ρίτσαρντ Λέβιν, κατά τη διάρκεια εκδήλωσης προς τιμήν του, χτες το βράδυ στο Μουσείο Γουλανδρή.
Η στάση του υπουργού, πάντως, προκάλεσε την οργή πανεπιστημιακών που του διεμήνυσαν ότι τώρα θα πρέπει να... περιμένει πολλά χρόνια για να αναθεωρηθεί το άρθρο 16, που θα επιστρέψει τη λειτουργία ιδιωτικών ΑΕΙ .
.
Πρισσότερα στην εφημερίδα "Έθνος".

2 σχόλια:

Unknown είπε...

Μειοψηφούν ε; Το 70% μειοψηφεί του 30%! "Καλά πας" Στυλιανίδη... συνέχισε έτσι να γελάσουμε. Μας τά'παν κι άλλοι όμως και τώρα είναι στα αζήτητα.

"Μόνο μικρές μειοψηφίες" έλεγε τότε η χοντρή, η κουτσή, αυταρχική υβρίστρια, κουνούσε και το δάκτυλο απειλητικά πριν το "χάσουμε από την θέα". Ποιος άραγε να ξέρει που να το έχει βάλει τώρα;

Δεν είναι το ιδιωτικό που μας μάρανε, αλλά το έλλειμμα προδιαγραφών επιπέδου υποδομών απολογισμού και χρηματοδότησης στο δημόσιο. Αυτό δεν είναι αντικείμενο υποκειμενικής πολιτικής θεώρησης αλλά μόνο αντικειμενική Συνταγματική υποχρέωση της πολιτείας. ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ.
Οταν το δημόσιο γίνει Πανεπιστήμιο, μετά ας θεσμοθετήσουν το ιδιωτικό με την υποχρέωση να τηρούνται ως ελάχιστα απαιτούμενα τα ισχύοντα (τότε) για το δημόσιο.
Οχι στη βάπτιση κάθε διώροφης βοϊδοσχολής ως... "πανεπιστήμιο" για χάρη των πολιτικών φίλων και των οικονομικών "συνεισφορών" στο κόμμα. Οχι στα μαγαζάκια-παραχαράκτες πτυχίων και διπλωμάτων.


Το "φυσικά" και η... κουτσή Μαριέττα.


"το μη κερδοσκοπικό... να είναι συμπληρωματικό..." (γέλια παρουσιαστή), "μόνο μικρές μειοψηφίας", "η κυβέρνηση έκανε το μεγαλύτερο διάλογο που έγινε ποτέ", "ε, όλα αυτά είναι της πλάκας", "ηρωικά ΜΑΤ", "ακούνητα κι ακλόνητα στρατιωτάκια", "οι εποχούμενες διμοιρίες των διαδηλωτών" και άλλες πολλές μαλ^%$μενες ατάκες στο συνοδευτικό κλιπάκι.

"θα είστε υποψήφια;" την ρωτάει ο δημοσιογράφος, απνευστί η απάντηση της "κυρίας" που μας αποκαλούσε (εμάς!) ακροδεξιά στοιχεία: "ΦΥΣΙΚΑ!!!".
Φθίση και αιμόπτυση ρε!

Ευχαριστούμε τη Μαριονέττα, ευχαριστούμε για την νέα ευκαιρία, ευχαριστούμε γιατί δεν αρκούμαστε με μία φορά, θέλουμε να συνωστιζόμαστε για να την καταψηφίζουμε συνεχώς, πολλές φορές ακόμα!!!

Στα σκουπίδια θα πάει το κακόσχημο αζήτητο "πολιτικό πρόσωπο".

ΟΛΕΣ οι εξουσίες πηγάζουν από τον λαό για τον λαό.
Εχεις καμιά αντίρρηση επ' αυτού, επηρμένο προδοτικό φρόκαλο, απόβλητο της πολιτικής; Καλή ξεκούραση για πάντα. Την αποβάλαμε και θα την ξαναμαυρίσουμε όσες φορές χρειαστεί για να μάθει τι ορκίστηκε, τι είναι σεβασμός στο Σύνταγμα και τους Νόμους και τι είναι πίστη στην Πατρίδα.

Unknown είπε...

Ναι, καλά...

Τους πήρε ο πόνος για την παιδεία και για τα πρόστιμα.
Την παιδεία που απαξιώνουν και υποχρηματοδοτούν, το συνάλλαγμα που διαφεύγει αφού όχι μόνο δεν παράγουμε, αλλά επιδοτούμε την μετεγκατάσταση της παραγωγής σε άλλες χώρες, την επιβάρυνση της οικογένειας την οποία έφεραν σε απόγνωση με τα τραπεζικά και μισθολογικά τους τερτίπια.

Πρόστιμα για την φορολογία, για το περιβάλλον, για τον λιθάνθρακα, για τα κλειστά επαγγέλματα, για τα καύσιμα για για για... αλλά αυτά - λέει - για την παιδεία μετράνε.

ΤΟ ΜΑΥΡΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΧΡΗΜΑ είναι ο στόχος! Είναι πολλά τα λεφτά και θέλουν μερτικό...

Δεν είναι έτσι κύριοι η ελεύθερη οικονομία, πιστέψτε μας.

Ετσι είναι μόνο η πιο στρεβλή, η πιο συκοφαντική υλοποίησή της και αυτό μόνο η ΝΔ μπορούσε να το "επιτύχει". Οτι απελευθέρωσαν απέκτησε άπειρα εμπορικά πακέτα, άπειρα labels, άπειρα κέρδη ενώ η ποιότητα προϊόντων και υπηρεσιών πήγε κατά διαόλου με το κόστος να απογειώνεται αναντίστοιχα. Αλλη μία "επιτυχία" της ΝΔ, "το πρόγραμμά μας υλοποιούμε". Υπόκοσμος...