Ειδήσεις

14 Μαΐ 2008

Η CIA άυξησε τα σύνορά μας με τα Σκόπια κατά 18 χιλιόμετρα

Δεν τα λέμε εμείς αυτά.
Η CIA τα λέει...
Διαβάστε παρακάτω και θα καταλάβετε:

2008 εδώ
.




2001 εδώ

.
.
............................7
......................
Βλέποντας τη σελίδα της χώρας μας για το 2008 από το γνωστό World Fact Book της CIA και συγκρίνοντάς το με το αντίστοιχο του 2001 (με τη βοήθεια του web.archive.org) βγαίνει το εξής συμπέρασμα:
  • Πρώτον το "the Former Yugoslav Republic of Macedonia" έγινε απλά..."Macedonia". Αυτό βέβαια δεν είναι και τόσο περίεργο καθώς γνωρίζουμε το δώρο του φίλτατου "κυρίου" Μπούς αμέσως μετά την τελευταία εκλογή του...
  • Δεύτερον, σύμφωνα με αυτά που γράφει η επίσημη ιστοσελίδα της CIA μεγάλωσαν και τα σύνορα μας με τα Σκόπια κατά… 18 χιλιόμετρα!

Αυτό τώρα πώς έγινε; Σίγουρα θα υπάρχει κάποια εξήγηση, αλλά... άντε να τη βρεις....

Και άλλη μία ανακάλυψη που δέχεται πολλές ερμηνείες. Οι Αλβανοί μετανάστες παραμένουν πρόβλημα, δεν το λέμε εμείς... οι Αμερικάνοι το λένε!
Στην σύγκριση των δύο σελίδων βρήκαμε και κάτι άλλο που δεν μπορούμε να μην το επισημάνουμε... Στο κομμάτι που αναφέρει τις διεθνείς διαφορές (Disputes - international) εκτός από τα Ελληνοτουρκικά, την Κύπρο και τα Σκόπια.. αναφέρει ως πρόβλημα την μετανάστευση των Αλβανών! Ναι, καλά διαβάσατε, των Αλβανών.

Δε γράφει γενικά για μετανάστες, δεν αναφέρει άλλες εθνικότητες, αλλά εξειδικεύει ως πρόβλημα, τη συνεχιζόμενη μετανάστευση των Αλβανών προς την Ελλάδα!
Δεν αναφέρεται σε ένα νέο πρόβλημα, αλλά σε ένα πρόβλημα που υπήρχε και παραμένει ακόμη (still remains)!
Εύλογες οι απορίες:

  • Γιατί άραγε οι Αμερικάνοι να κάνουν αυτή την ειδική αναφορά; Γνωρίζουν κάτι που δεν γνωρίζουμε εμείς στο Ελλάντα;
  • Γιατί οι Αμερικάνοι, με γνωστές τις πολύ καλές σχέσεις με τους Αλβανούς, ξαφνικά προβάλουν ως πρόβλημα την μετανάστευση των Αλβανών στην Ελλάδα;
  • Ρώτησε καμιά ελληνική επίσημη υπηρεσία ή οργανισμός σε τι αναφέρεται η έκθεση τους και με τι επιχειρήματα γράφτηκε;
  • Πού στηρίζονται και γιατί «φωτογραφίζουν» ειδικά τους Αλβανούς ως πρόβλημα;

    Τα σχόλια δικά σας...
    Για του λόγου το αληθές:

    2001 (Διεθνείς Διαφορές) Ελλάδα
    Disputes - international: complex maritime, air, and territorial disputes with Turkey in Aegean Sea; Cyprus question with Turkey; dispute with The Former Yugoslav Republic of Macedonia over its name.

    2008 (Διεθνείς Διαφορές) Ελλάδα
    Greece and Turkey continue discussions to resolve their complex maritime, air, territorial, and boundary disputes in the Aegean Sea; Cyprus question with Turkey; Greece rejects the use of the name Macedonia or Republic of Macedonia; the mass migration of unemployed Albanians still remains a problem for developed countries, chiefly Greece and Italy.

Χρησιμοποιώντας τους συνδέσμους που σας δώσαμε στην αρχή του άρθρου, μπορείτε να βρείτε τις συγκεκριμένες αναφορές στο τέλος των σελίδων.
Το έναυσμα για την ανάρτηση μας έδωσε παλιότερη αναφορά του ιντερνετάκια
στην παράξενη επιμήκυνση των συνόρων... ...................................................................