Ειδήσεις

9 Μαΐ 2008

«Κύμα φυγής: Η ΕΕ βάζει τέλος στο ελληνικό δράμα». Με αυτό τον τίτλο η αυστριακή εφημερίδα Die Presse αναφέρεται στους λαθρομετανάστες στη χώρα μας

«Κύμα φυγής: Η ΕΕ βάζει τέλος στο ελληνικό δράμα» με αυτό τον τίτλο η αυστριακή εφημερίδα Die Presse επιγράφει το άρθρο της σχετικά με την είσοδο χιλιάδων λαθρομεταναστών στη χώρα και στη δυσκολία των ελληνικών αρχών να αντιμετωπίσουν την κατάσταση:

«Οι ελληνικές αρχές φύλαξης των συνόρων δεν αντέχουν άλλο. Οργανώσεις για την προστασία των προσφύγων υποστηρίζουν πως η ελληνική ακτοφυλακή προσπαθεί με τη βία να προωθήσει τα πλοιάρια με τους πρόσφυγες στα τουρκικά ύδατα. Η ύπατη αρμοστεία των Ηνωμένων Εθνών για τους πρόσφυγες, επεσήμανε πως υπάρχουν βελτιώσεις στα στρατόπεδα υποδοχής των προσφύγων αλλά συνεχίζει να επικρίνει τις αναξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης. Σύμφωνα με τον Ρολαντ Σενμπάουμερ, εκπρόσωπο της Υπάτης Αρμοστείας των ΗΕ για τους Πρόσφυγες, δεν υπάρχει εγγύηση για μια δίκαιη διαδικασία χορήγησης ασύλου ακόμα και αν το δικαιούνται. Πιθανή παραπομπή και καταδίκη της Ελλάδας από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο θα σήμαινε την επιβολή σημαντικών ποινών».