Ειδήσεις

10 Μαΐ 2008

Η ανακοίνωση της Louis Hellenic Cruises και οι απορίες ενός καπετάνιου

Ανακοίνωση

H Louis Hellenic Cruises θα ήθελε να ενημερώσει ότι την Πέμπτη 08 Μαΐου 2008 στις 11 η ώρα το πρωί, κατά τη διάρκεια του απόπλου του κρουαζιεροπλοίου Aquamarine από το λιμάνι του Ηρακλείου, η πρύμνη του πλοίου ακούμπησε στην προβλήτα του λιμανιού, λόγω των ανέμων που επικρατούσανστην περιοχή και της έλλειψης προστατευτικού λάστιχου. Αποτέλεσμα ήταν να προκληθεί ένα μικρό σχίσιμο στην πρύμνη, περί τα 2,5 μέτρα πάνω από την ίσαλο γραμμή. Το σύνολο των 874 επιβατών δεν διέτρεξαν οποιοδήποτε κίνδυνο, αφού το όλο συμβάν δεν έγινε καν αντιληπτό. Ήδη γίνονται ενέργειες για την άμεση επισκευή της ζημίας, όπως προβλέπεται από τους σχετικούς κανονισμούς.
Μήνυμα αναγνώστη

ΜΕΤΑ ΤΟ «SEA DIAMOND» ΚΑΙ ΤΟ «ORIENT QUEEN» ΤΩΡΑ ΤΟ «AQUAMARINE».
ΤΡΙΤΟ ΠΛΗΓΜΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ, ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ, ΠΟΥ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΣΩΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΗΣ ΚΑΙ ΝΑΥΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ,
ΕΧΕΙ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΤΕΙ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ, ΩΣ ΣΗΜΑΙΑ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ.
  • ΥΠΗΡΧΕ ΕΛΛΕΙΨΗ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΙΚΟΥ ΛΑΣΤΙΧΟΥ ΣΤΗΝ ΠΡΟΒΛΗΤΑ ΑΛΛΑ… ΤΟ ΠΛΟΙΟ ΔΕΝ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕ ΤΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥ, ΟΥΤΕ ΤΑ ΕΔΩΣΕ ΣΤΟΥΣ MOORING MEN ΓΙΑ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΝ.
  • ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΑΚΟΥΩ ΠΛΟΙΟ ΝΑ… ΑΚΟΥΜΠΑΕΙ ΣΤΗΝ ΠΡΟΒΛΗΤΑ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΚΑΛΕΙΤΑΙ ΜΙΚΡΟ ΣΧΙΣΙΜΟ TO ΟΠΟΙΟ… ΜΙΚΡΟ ΣΧΙΣΙΜΟ, ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ Ε.Ν.Α.Ν.Π., ΕΙΧΕ ΜΗΚΟΣ 3 ΜΕΤΡΑ ΚΑΙ ΠΛΑΤΟΣ 30 ΕΚΑΤΟΣΤΑ, ΣΕ ΥΨΟΣ ΠΕΡΙΠΟΥ 3 ΜΕΤΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΣΑΛΟ.
  • ΓΙΑΤΙ ΕΔΕΣΕ ΣΕ UNSAFE BERTH;
  • ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΑ ΝΑΥΠΗΓΗΣΗΣ ΤΟΥ ΠΛΟΙΟΥ;
  • ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΤΟΥ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΥ ULTRASONIC SURVEY;
  • ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΛΙΜΕΝΑΡΧΕΙΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΕΠΕΤΡΕΨΕ ΤΟΝ ΑΠΟΠΛΟΥ ΤΟΥ ΠΛΟΙΟΥ, ΕΦΟΣΟΝ ΤΟ ΝΑΥΤΙΚΟ ΑΤΥΧΗΜΑ ΕΓΙΝΕ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΕΥΘΥΝΗΣ ΤΟΥ;

    ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΥΣ
    CAPT. Ν.Π.