Ειδήσεις

12 Ιουν 2008

Άλλα έλεγε ο Κώστας Σημίτης το 2005 - «Εμείς στο ΠΑΣΟΚ προτείνουμε τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος…»

Η απάντηση του Γ. Παπανδρέου, μέσω του κομματικού εκπροσώπου, μετά τη χθεσινή «βόμβα» Σημίτη στο ΠΑΣΟΚ, ήταν άμεση και μας θύμισε ότι άλλα έλεγε ο Κ. Σημίτης το 2005, που είχε επιχειρηματολογήσει υπέρ της διενέργειας δημοψηφίσματος για το ευρωπαϊκό σύνταγμα.
Ο πρώην πρωθυπουργός άλλα είχε πει στις 12-4-2005 στη συζήτηση για το Ευρωσύνταγμα στην ολομέλεια της Βουλής: «Εμείς στο ΠΑΣΟΚ προτείνουμε τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος ακριβώς για να υπάρχει αυτή η ενημέρωση που θα βοηθήσει στη δημιουργία μιας καλύτερης δυναμικής...».
……………
Συνεχίζεται

Απαντώντας στην αιχμή του ΠΑΣΟΚ ότι το 2005 ο Κ. Σημίτης είχε άλλη θέση, συνεργάτες του πρώην πρωθυπουργού έλεγαν τα εξής: Το 2005 το θέμα ήταν το Σύνταγμα της Ευρώπης, το οποίο από τη φύση του είναι διαφορετικής ποιότητας θέμα από μια αναθεωρητική ευρωσυνθήκη. Όλες οι συνθήκες αυτού του είδους είχαν κυρωθεί από τη Βουλή. Και πρόσθεσαν ότι ούτε οι κυβερνήσεις του Ανδρέα Παπανδρέου ούτε αυτές του Κώστα Σημίτη έθεσαν ποτέ θέμα δημοψηφίσματος γι' αυτές τις συνθήκες. Η διαφορά των δύο θεμάτων εξηγεί τη σημερινή διαφοροποίηση του πρώην πρωθυπουργού, κατέληξαν.
…………..

Περισσότερα: http://www.enet.gr/