Ειδήσεις

7 Ιουν 2008

Γιατί το κάπνισμα θα απαγορευτεί το 2010;

Μήνυμα αναγνώστη

............
Είδα χθες διαφήμιση ότι θα απαγορευτεί το κάπνισμα από το 2010 γιατί 600 παθητικοί καπνιστές πεθαίνουν κάθε χρόνο. Δηλαδή, για να καταλάβω κάτι καλά...
Θα αφήσουμε άλλους 600 να πεθάνουν μέσα στο 2008 και ακόμη 600 στο 2009 γιατί υπάρχουν ανεγκέφαλοι;
Απαντήστε μου σας παρακαλώ γιατί θα τρελαθώ...
Οι καπνιστές καπνίζουν από χόμπι και αν όπως είπε η άλλη διαφήμιση πεθαίνουν κάθε χρόνο 20.000 είναι δικό τους πρόβλημα.
Εγώ τι φταίω που δεν καπνίζω, που πηγαίνω στο εστιατόριο να φάω και δεν μπορώ, που δεν μπορώ να διασκεδάσω πουθενά, που είμαι έγκυος και "καπνίζω" εγώ και το παιδί μου;

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

μήπως φτάνουμε στην υστερία? όπως προστατεύεται η υγεία των μη καπνιζόντων έτσι έχει δικαίωμα και ο καπνιστής να βρίσκεται σε χώρους δημόσιους και ψυχαγωγίας, οι οποίοι θα είναι βέβαια κατάλληλα διαμορφωμένοι. Γιατί στο πακέτο τσιγάρων ο φόρος είναι τεράστιος, επομένως αν έμμεσα οι καπνιστές είναι δύο φορές φορολογούμενοι θα πρέπει να τύχουν κατάλληλης μεταχείρισης. Ποτέ ο ένας εις βάρος του άλλου. Αλλά στη χώρα που σε κάθε τραπέζι γίνεται φεστιβάλ χοληστερίνης και το ουίσκι καταναλώνεται περισσ΄τερο από τη Σκωτία, μη γινόμαστε υστερικοί και παράλογοι και ας μην απαντάμε με αφορισμούς τύπου "αυτοί διάλεξαν το τσιγάρο, ας πεθάνουν, εγώ τι φταίω".
MARIANNA

Unknown είπε...

Μην σε ανησυχεί η καθυστέρηση αγαπητέ φίλε. Εσύ, η γυναίκα σου και όλα τα παιδιά σου θα πεθάνετε πολύ νωρίτερα από το αν καπνίζατε.

Αδειοδοτήθηκαν και ετοιμάζονται να λειτουργήσουν 2 γιγαντομονάδες της ΔΕΗ και των ιδιωτών επενδυτών, βαφέων αβγών με πορδές, στην ήδη βεβαρημένη Αττική και ισάριθμες ακριβώς μεσοτοιχία με το σπίτι σου.


Μπουρδέεεεελοοοο...

Μίιιιιιζεεεεεες...

Ανώνυμος είπε...

Αξιότιμε κύριε Αβραμόπουλε,
Θα ήθελα να σας συγχαρώ για την απόφασή σας για την απαγόρευση του καπνίσματος στους κλειστούς χώρους.

Είναι κάτι που το περιμέναμε πολύ καιρό να γίνει. Όμως δεν έχω καταλάβει, γιατί το μέτρο θα αρχίσει να εφαρμόζεται από την 1η Ιανουαρίου 2008. Αυτό δημιουργεί πολλά προβλήματα.

Η ομαδική ψυχοθεραπεύτρια Χριστίνα Τερλίδου είναι μανιώδης καπνίστρια και κατά τη διάρκεια των θεραπευτικών συνεδριών καπνίζει με τη σέσουλα. Ούτε πάει το μυαλό της στην ανάγκη ή τη στοιχειώδη υποχρέωση να ζητήσει την άδεια των ασθενών της.

Το «...ιατρείο» της μυρίζει τσιγαρίλα.

Άν η ισχύς της απόφασής σας για την απαγόρευση του καπνίσματος άρχισε από τώρα, θα μπορούσαν ορισμένες δυσμενείς συνέπειες να μετριαστούν.

Κύριε Αβραμόπουλε,

Γιατί καθυστερείτε την εφαρμογή της αντικαπνιστικής απόφασής σας; Επειδή φοβάστε μήπως σας φάνε οι Ελληνάρες, οι τσαμπουκάδες, και αφήνετε την ισχύ της απόφασή σας για να την υποστούνε οι διάδοχοί σας που θα είναι στην εξουσία το 2010 και θα δεχτούν τις ύβρεις, τους προπηλακισμούς και την οργή των ελληναράδων τσαμπουκάδων που μπορούν να ανεβάσουν και να κατεβάσουν κυβερνήσεις για να μην κόψουν το κάπνισμα;