Ειδήσεις

10 Ιουν 2008

Γκολ στη φτώχεια με συμπαίκτες τον Δήμο Πειραιά και τον Ολυμπιακό!

Επειδή ποδόσφαιρο δεν είναι μόνο ο Τρεζεγκέ, ο Μπέκαμ και ο Καραγκούνης, την ώρα που η εθνική Ελλάδος ολοκληρώνει την προετοιμασία της εν όψει της μεγάλης διοργάνωσης «Euro 2008», μια άλλη ελληνική ομάδα ξεκινάει τη δική της προετοιμασία με στόχο τα πολλά γκολ στον κοινωνικό αποκλεισμό και γεωγραφικό προορισμό τη Μελβούρνη. Πρόκειται για την ελληνική ομάδα Αστέγων.
……..
Συνεχίζεται


Η Μελβούρνη των 350.000 ελλήνων ομογενών είναι η πόλη που θα φιλοξενήσει φέτος (1-7 Δεκεμβρίου, 2008) το 6ο Παγκόσμιο Κύπελλο Αστέγων, με τη συμμετοχή 48 ομάδων και, βεβαίως, την ελληνική.
Η ομάδα απαρτίζεται από ανθρώπους όλων των ηλικιών και των δύο φύλων που, σε κάποια φάση τής ζωής τους, πέρασαν στο περιθώριο της κοινωνίας. Άστεγοι, πρώην εξαρτημένοι, πρόσφυγες αιτούντες άσυλο, μια φορά την εβδομάδα δίνουν το παρών στο ιδιαιτέρως φιλόξενο γήπεδο που –με τη προσωπική διαμεσολάβηση του δημάρχου Πειραιά κ. Παναγιώτη Φασούλα– διαθέτει για τις ανάγκες της ομάδας ο Ολυμπιακός. Οι προπονήσεις πραγματοποιούνται κάθε Τετάρτη, στις 19.00, στις προπονητικές εγκαταστάσεις τού Ρέντη.
Υπενθυμίζεται ότι στην περσινή, πρώτη της συμμετοχή, στο Παγκόσμιο Κύπελλο Αστέγων της Κοπεγχάγης, η ελληνική ομάδα κέρδισε και έχασε ποδοσφαιρικές μάχες, αλλά κατέκτησε το πιο πολύτιμο τρόπαιο: Το Παγκόσμιο Κύπελλο Fair Play!
Στην πρωτοβουλία του περιοδικού ΓΑΛΕΡΑ να αναδειχθούν τα ζητήματα, να σπάσει η σιωπή και να πέσουν τα τείχη τού κοινωνικού αποκλεισμού εις βάρος συνανθρώπων μας, συμμετέχουν πολλοί φίλοι και φορείς.
Μεταξύ αυτών και ο Δήμος Πειραιά, ο οποίος ανταποκρίθηκε άμεσα και χωρίς δισταγμό στο κάλεσμα να υποστηρίξει και να συμμετάσχει ενεργά στην καμπάνια «Κλωτσιά στη Φτώχεια».