Ειδήσεις

11 Ιουν 2008

Προσφυγή του Δήμαρχου Αργοστολίου στον εισαγγελέα για τις "προβλέψεις" των σεισμολόγων

O Δήμαρχος Αργοστολίου κ. Γεώργιος Τσιλιμιδός μετά τα όσα απαράδεκτα διαδραματίσθηκαν στα τηλεοπτικά παράθυρα χθες με στόχο την Κεφαλονιά, έστειλε την κάτωθι αναφορά στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Κεφαλληνίας (η οποία κοινοποιήθηκε στην Εισαγγελία Εφετών Πατρών και στην Εισαγγελία Αρείου Πάγου), σχετικά με την είδηση που ανακοινώθηκε για «πρόγνωση» σεισμού στο Δελτίο Ειδήσεων του Τηλεοπτικού Σταθμού ΑΝΤΕΝΝΑ.

ΑΝΑΦΟΡΑ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΑΡΓΟΣΤΟΛΙΟΥ
…………….
Συνεχίζεται

Στις 9/06/2008 στο Δελτίο Ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού ΑΝΤΕΝΑ στις 8:00 μ.μ., ανακοινώθηκε πρόγνωση σεισμού του Καθηγητή Γεωφυσικής του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Ευάγγελου Λάγιου.
Η φερόμενη αυτή πρόγνωση ήταν εντελώς προσδιορισμένη τοπικά, χρονικά, αλλά και ως μέγεθος έντασης.
Συγκεκριμένα αναφέρθηκε ότι επίκεντρο του επικείμενου σεισμού θα είναι η Κεφαλονιά και ότι αυτός θα λάβει χώρα την 30η Ιουλίου και θα έχει μέγεθος 7 με 7,2 της κλίμακας Ρίχτερ.
Η είδηση αυτή προκαλεί συνεχόμενες συζητήσεις σε όλα τα ΜΜΕ με αποτέλεσμα να δημιουργείται τρόμος και αναστάτωση στην κοινωνία μας, αλλά και να δημιουργείται ζοφερό κλίμα για το νησί μας με σημαντικότατες επιπτώσεις.
Επειδή πλήττεται ανεπανόρθωτα τόσο η κοινωνική γαλήνη, όσο και η οικονομική ζωή της Κεφαλονιάς μέσω αυτών των «προγνώσεων», του σχολιασμού και διάδοσής τους, παρακαλώ να συμβάλλετε στην στοιχειώδη προστασία της ανοχύρωτης τοπικής μας κοινωνίας .
Έτσι σας ζητώ να ερευνήσετε :
Εάν διαπράττεται το αδίκημα της διασποράς ψευδών ειδήσεων που επιφέρουν κοινωνική αναστάτωση και μεγάλη οικονομική βλάβη
Εάν πρόκειται για είδηση τεκμηριωμένη επιστημονικά που γνωρίζει από καιρού η συντεταγμένη πολιτεία και τα θεσμικά υπεύθυνα όργανά της, ποια είναι τα μέτρα προστασίας και πρόληψης που έχει λάβει για την εξάλειψη του όποιου επικείμενου κινδύνου για τους πολίτες.
Εάν διαπράττεται κάποιο άλλο κατά την κρίση σας ποινικό αδίκημα.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΤΣΙΛΙΜΙΔΟΣ
Πηγή : Ανεξάρτητος

1 σχόλια:

Unknown είπε...

Τώρα άραγε, ποιος να είναι ο πιο γελοίος;
Ο τηλεπλασιέ τρόμου με τον όλμο ανά χείρας, ή ο "επαπειλούμενος" με μείωση κερδών επιχειρηματίας του τουρισμού;

Κάπου στη μέση πρέπει να βρίσκεται το μέτρο. Μάλλον είναι εξίσου γελοίοι αλλά ο επιχειρηματίας έχει ένα ακόμα "ατού". Είναι ΚΑΙ επικίνδυνος φασίστας.

"Press freedom" asshole! Which of these two words don't you understand?