Ειδήσεις

17 Ιουν 2008

Είναι συνηθισμένο κόλπο οι οδηγοί ταξί να σου λένε ψέματα ότι τους έδωσες λιγότερα χρήματα και αν την «πατήσεις» ουσιαστικά να σε κλέβουν σαν κύριοι;

Μήνυμα αναγνώστη
........

Χθες (16/6/2008) έπεσα κι εγώ θύμα απαράδεκτου ταξιτζή. Στις 3.30 το πρωί με πήρε από την πιάτσα του αεροδρομίου με κατεύθυνση το Μαρούσι. Σε όλη τη διαδρομή της Αττικής Οδού πήγαινε με το κοντέρ κολλημένο στα 150 χλμ/ώρα. Επιπλέον, παρότι εκείνη την ώρα γινόταν συντήρηση του δρόμου και όλες οι ηλεκτρονικές οθόνες ανέγραφαν ότι η αριστερή λωρίδα είναι κλειστή, αυτός πήγαινε συνεχώς αριστερά και μόνο 500 μέτρα πριν το πλυστικό όχημα της Αττικής Οδού, μετακινήθηκε.
Τέλος όταν φτάσαμε στο Μαρούσι, παρότι το κοντέρ έγραφε 20 ευρώ, ζήτησε μαζί με βαλίτσες, κόστος αεροδρομίου και διόδια 30 ευρώ. Του έδωσα ένα 20ευρω και ένα 10ευρω και μόλις σήκωσα το κεφάλι μου λέει:
- Δεν έχεις;
- Τι εννοείτε; του απαντάω
- Μου έδωσες 15, μου λέει κρατώντας 15 ευρώ.
………..
Συνεχίζεται


Ζητάω συγγνώμη, παίρνω το 5ευρω πίσω και του δίνω ένα 20ευρω. Φεύγει αμέσως και συνειδητοποιώ ότι με έχει κλέψει και ουσιαστικά μου έχει πάρει 45 ευρώ, καθώς είχα βγάλει από το αεροδρόμιο χρήματα και ήξερα ακριβώς πόσα έχω. Τον περίμενα στην επόμενη γωνία και μόλις εμφανίστηκε μετά από 5 λεπτά και του έκανα νόημα να σταματήσει, σαν βρεγμένη γάτα μου εμφάνισε το 20ευρω μόλις είπα την πρώτη λέξη.
Απ' ότι έμαθα μετά ψάχνοντας στο internet είναι συνηθισμένο κόλπο.

Αποφάσισα να απευθυνθώ στην αστυνομία, αλλά η λύση που προτείνει είναι να κάνεις μήνυση στον οδηγό, με αποτέλεσμα να αναγκαστείς να βρεθείς αντιμέτωπος μαζί του στα δικαστήρια, μετά από 2-3 χρόνια και να είσαι συνεχώς με το φόβο της εκδίκησης.
Δεν υπάρχει η λογική της επώνυμης καταγγελίας υπό την προστασία του κράτους.

Για αυτό λοιπόν καταγγέλλω σε εσάς τον οδηγό (γύρω στα 60, με άσπρα μαλλιά και μούσι) του ΕΔΧ ταξί Αθηνών SKODA OCTAVIA με αριθμό κυκλοφορίας ΤΑΒ8191, ως κλέφτη, αντιεπαγγελματία και με επικίνδυνη οδική συμπεριφορά.
Αν είστε συνάδελφοί του απομονώστε τον, αν είστε επιβάτες αποφύγετε τον και αν είστε αρμόδιοι για οποιαδήποτε μορφή τιμωρίας του επικοινωνήστε μαζί μου στο e-mail: kpapagrig@gmail.com
………………

Κώστας Παπαγ.
Μαρούσι, Αθήνα