Ειδήσεις

23 Ιουν 2008

Η Νομαρχία Πειραιά στηρίζει τους αγώνες των εργαζομένων της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης

Να συνειδητοποιήσει τις υποχρεώσεις της απέναντι στους πολίτες και τον τόπο και να στηρίξει έμπρακτα τους εργαζόμενους των Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων, που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της μάχης για την αντιμετώπιση των προβλημάτων της καθημερινότητας, καλεί την κυβέρνηση ο Νομάρχης Πειραιά Γιάννης Μίχας, με αφορμή την 24ωρη πανελλαδική απεργία που έχει κηρύξει για τις 26 Ιουνίου η Ομοσπονδία Συλλόγων Υπαλλήλων Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων Ελλάδας.
…………….
Συνεχίζεται

Σε επιστολή του προς την Ο.Σ.Υ.Ν.Α.Ε. ο κ. Μίχας εκφράζει την αμέριστη συμπαράσταση της Νομαρχίας Πειραιά στο δίκαιο αγώνα των εργαζομένων των Ν.Α. για την επίλυση οικονομικών και θεσμικών αιτημάτων, τονίζοντας ότι η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο.

Στην επιστολή του ο Νομάρχης Πειραιά αναφέρει μεταξύ άλλων ότι «η κυβέρνηση προεκλογικά μιλούσε για ενίσχυση των Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων με πόρους, μέσα και προσωπικό. Μιλούσε για αναβάθμιση των εργασιακών σχέσεων και των ασφαλιστικών δικαιωμάτων των εργαζομένων. Υποσχέθηκε εφαρμογή ενιαίου μισθολογίου στο Δημόσιο ώστε να μην υπάρχουν πατρίκιοι και πληβείοι. Δεσμεύτηκε για τη μονιμοποίηση των συμβασιούχων της αυτοδιοίκησης. Υποσχέθηκε πολλά, αλλά στον δρόμο τα «λησμόνησε», διαψεύδοντας οικτρά τις προσδοκίες όλων μας» και συνεχίζει «για τις μισθολογικές και όχι μόνο ανισότητες που υφίστανται οι εργαζόμενοι των Ν.Α. και το αίσθημα της αδικίας που εύλογα σας διακατέχει εξαιτίας της άνισης μεταχείρισής σας, κάναμε δυναμική παρέμβαση και στο πρόσφατο Συνέδριο της ΕΝΑΕ για την νέα διοικητική μεταρρύθμιση. Πετύχαμε ο βασικός και αδιαπραγμάτευτος όρος μας για άρση του σημερινού απαράδεκτου καθεστώτος των αμοιβών σας στο νέο θεσμό, να συμπεριληφθεί στην απόφαση του Συνεδρίου. Δυστυχώς όμως η κυβέρνηση αντί να επιβραβεύσει την αποτελεσματική συμβολή σας και το τεράστιο έργο που προσφέρετε στους πολίτες και την κοινωνία συνεχίζει την ίδια πολιτική της απαξίωσης. Ως ενδεικτικό της στάσης και των προθέσεών της είναι το γεγονός ότι στο συνέδριο της ΕΝΑΕ «ξέχασε» να αναφερθεί στα προβλήματα που αντιμετωπίζετε και να δεσμευτεί για την επίλυσή τους. Καμία αναφορά για το προσωπικό της δευτεροβάθμιας Αυτοδιοίκησης. Καμία δέσμευση στις διεκδικήσεις μας για εξομοίωση των αποδοχών σας με αυτές των εργαζομένων της Κεντρικής Διοίκησης, για ενίσχυση του ρόλου σας στις νέες αυτοδιοικητικές δομές. Βέβαια δεν περιμέναμε κάτι διαφορετικό από μια κυβέρνηση που με τις επιλογές της και τις πολιτικές της έχει βυθίσει τον κόσμο του μόχθου και της εργασίας στην ανασφάλεια και την αβεβαιότητα. Γι’ αυτό ο αγώνας συνεχίζεται και είναι ανυποχώρητος. Δεν θα παραιτηθούμε από τις διεκδικήσεις και τα οράματά μας».


Καταλήγοντας ο Μίχας υπογραμμίζει ότι «σήμερα ενώνουμε μαζί σας φωνή διαμαρτυρίας και καλούμε για πολλοστή φορά την κυβέρνηση να αναλάβει επιτέλους τις ευθύνες της απέναντι στην δευτεροβάθμια αυτοδιοίκηση. Να συνειδητοποιήσει τις υποχρεώσεις της απέναντι στους πολίτες και τον τόπο και να στηρίξει έμπρακτα τους εργαζόμενούς των Ν.Α., που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της μάχης για την αντιμετώπιση των προβλημάτων της καθημερινότητας. Σε κάθε περίπτωση στην Νομαρχία Πειραιά, θα συνεχίσουμε να δίνουμε τη μάχη για ένα καλλίτερο αύριο για τον θεσμό και τον τόπο, διεκδικώντας καλύτερες συνθήκες εργασίας και όρους διαβίωσης για τους εργαζόμενους, τους πιο στενούς και πολύτιμους συνεργάτες μας».