Ειδήσεις

8 Ιουν 2008

Τέσσερις νεκροί, ένας από κατάρρευση και τρεις από ανακοπή ο απολογισμός του σεισμού στην Ανδραβίδα. Δεκάδες οι τραυματίες

Φονικό ήταν το χτύπημα του εγκέλαδου με 6,2 Ρίχτερ στην Ανδραβίδα της Δυτικής Αχαΐας, σήμερα στις 15:25 το μεσημέρι.
Ένας 53χρονος έχασε τη ζωή του όταν κατέρρευσε η στέγη του σπιτιού του στην Κάτω Αχαγιά, σύμφωνα με το αστυνομικό τμήμα της περιοχής. Τρία ακόμη άτομα έχασαν από ανακοπή τη ζωή τους στην ίδια περιοχή από το φόβο του σεισμού.Σύμφωνα με τις αναφορές στο υπουργείο Εσωτερικών, στο νοσοκομείο μεταφέρθηκαν με τραύματα συνολικά 90 άτομα, εκ των οποίων εισαγωγή έκαναν 6 άτομα, ενώ τα υπόλοιπα αποχώρησαν μετά την παροχή των πρώτων βοηθειών
Πάνω από 15 μετασεισμοί έχουν καταγραφεί μέχρι στιγμής, ο μεγαλύτερος ήταν εντάσεως 4,7 Ρίχτερ, ενώ συνεχώς καταγράφονται νέοι, σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο της Αθήνας.
………….
Συνεχίζεται

Ακατοίκητα οικοδομήματα έχουν καταρρεύσει και πολλά σπίτια έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές σε Αχαΐα και Ηλεία. Πυροσβέστες οχήματα και ομάδες της ΕΜΑΚ σπεύδουν στις πληγείσες περιοχές από Λαμία, Ιωάννινα και Αθήνα. Κλειστή λόγω κατολίσθησης η εθνική Αθηνών Πατρών, στο ύψος του Διακοφτού η εθνική Πατρών Πύργου στη θέση Καμίνια, καθώς και ο δρόμος στα Τσουκαλέικα όπου καλώδια έχουν πέσει στο οδόστρωμα. Στις πλατείες έβγαλε τους κατοίκους πολλών περιοχών ο εγκέλαδος, αφού ο σεισμός της Ανδραβίδας έγινε αισθητός εκατοντάδες χιλιόμετρα μακριά ενώ κανείς δεν τους έχει έως τώρα υποδείξει πού θα περάσουν τη νύχτα.
Ο σεισμός έγινε αισθητός μέχρι τις βόρειες ακτές της Κρήτης, ταρακούνησε τα Επτάνησα και έγινε αντιληπτός σε πολλές περιοχές της ηπειρωτικής Ελλάδας, από την Αθήνα μέχρι την Λαμία και το Αγρίνιο. Την είδηση για τον σεισμό μετέδωσαν όλα τα μεγάλα ειδησεογραφικά δίκτυα διακόπτοντας την ροή των δελτίων τους. Ως έκτακτη είδηση το μετέδωσαν αμέσως το BBC ,το CNN και το Sky News. Αλλά και τα αλλά ευρωπαϊκά δίκτυα παρακολουθούν από κοντά το γεγονός και μεταδίδουν όλες τις εξελίξεις. Η είδηση είναι και στην κεντρική σελίδα των ιστοσελίδων των μεγάλων τούρκικων εφημερίδων. «Σεισμός 6,5 Ρίχτερ στους γείτονες» γράφει η τουρκική Χουριέτ.

1 σχόλια:

Unknown είπε...

Ο Αλαβάνος το καταδίκασε; Δεν το καταδίκασε. Το κόμμα των κουκουλοφόρων και των σεισμών...


"Το καταδικάζετε κ. Αλαβάνο", θα ρωτούσε ο γνωστός πια σε όλους μας ζούπερ-μάλαξ των οκτώ...