Ειδήσεις

8 Ιουν 2008

Επτά στους δέκα διαφωνούν με τους γάμους των ομόφυλων

Σύμφωνα με δημοσκόπηση που δημοσιεύεται στην εφημερίδα "το Παρόν", επτά στους δέκα διαφωνούν με τους γάμους των ομόφυλων.

Μεγαλύτερη είναι η αποδοκιμασία, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση στην συζητούμενη δυνατότητα υιοθεσίας παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια. Πάνω από οκτώ στους δέκα διαφωνούν.

4 σχόλια:

e-Lawyer είπε...

Γι' αυτό λοιπόν δεν αρκεί η ερμηνεία, αλλά χρειάζεται νομοθετική επέμβαση προκειμένου να προστεθεί μια ερμηνευτική διάταξη που να ορίζει ρητά ότι, ακριβώς επειδή η πλειοψηφία ειναι αντίθετη στην ίση εφαρμογή των ατομικών δικαιωμάτων και υπάρχει κίνδυνος για την απόλαυσή τους εκ μέρους όλων των πολιτών, ο γάμος ισχύει ανεξαρτήτως του φύλου των μελλονύμφων.

Unknown είπε...

Είναι αντίθετοι...
Ε, και;
Να νομοθετήσουμε δηλαδή κατά πλειοψηφία ότι οι πχ Κινέζοι δεν έχουν δικαίωμα στην τροφή; Μα είμαστε σοβαροί; Τι σχέση έχουν οι πλειοψηφίες με τα ανθρώπινα δικαιώματα;

Τα ανθρώπινα δικαιώματα δεν "εφαρμόζονται" κατά πλειοψηφία.
Απλώς υπάρχουν και ισχύουν.

Αλλιώς θα λέγαμε σήμερα ότι ο Χίτλερ ήταν ο Μέγιστος δημοκράτης της εποχής του. Και ο "απλέτου φωτός" Χατζατζάρης (ιστορικό πρόσωπο) άξιος Υπουργός Δικαιοσύνης.

Ανώνυμος είπε...


ΝΑΙ ΣΤΗ ΦΙΜΩΣΗ ΤΟΥ STUDIO-A BLOG.

Ανώνυμος είπε...

Τα "ανθρωπινα δικαιωματα" για μας τους ΕΛΛΗΝΕΣ ειναι αγνωστη λεξη.Μας ενδιαφερει το κοινο καλο και οχι η κωλοτρυπιδα του καθενος.Το προβλημα ειναι οτι οι gay (σικ) νομιζουν οτι ο κοσμος γυρναει γυρω τους.