Ειδήσεις

28 Ιουν 2008

Ψάχνει δουλειά, αυτός και τα μουλάρια του, σε κάποιο νησί...

Ο κύριος Γιώργος Μπουκουβάλας, από το χωριό Σμίξη Γρεβενών, είναι κυρατζής στο επάγγελμα. Εδώ και 17 χρόνια (από το 1991), μεταφέρει εμπορεύματα, κυρίως ξυλεία, με τα 17 μουλάρια του. Αν και όπως λέει ο ίδιος, τα ζώα του είναι «παντός καιρού», τα τελευταία χρόνια είναι αναγκασμένα να κάθονται στον στάβλο, τη στιγμή που τα καθημερινά έξοδα «τρέχουν», καθώς αντιμετωπίζει σοβαρά οικονομικά προβλήματα.
Αν και είναι από τους τελευταίους του επαγγέλματος, έχει τώρα στα γεράματα, να αντιμετωπίσει την ανεργία, αφού οι έμποροι ξυλείας, κάνουν μόνοι τους πλέον την δουλειά, με δικά τους ζώα και ανασφάλιστους αλλοδαπούς στη θέση των κυρατζήδων.
Τώρα, ο κύριος Μπουκουβάλας ψάχνει να βρει ένα νησί που να χρειάζεται τις υπηρεσίες μεταφοράς εμπορευμάτων –ακόμη και τουριστών αν χρειαστεί- που προσφέρουν τα μουλάρια του, προκειμένου να μπορέσει να έχει δουλειά.
Στα στενά σοκάκια των νησιών, εκεί που δεν χωράνε τα φορτηγά των μεταφορικών εταιρειών, θα μπορούσε, λέει, ενδεχομένως να βρει δουλειά, ώστε να βγει από το αδιέξοδο της ανεργίας, γι’ αυτό και παρακαλεί να επικοινωνήσει μαζί του όποιος δήμαρχος ενδιαφέρεται.
......
Γιώργος Μπουκουβάλας, κυρατζής
6972-802641