Ειδήσεις

11 Ιουν 2008

Ένα καμένο δέντρο επισκέπτεται την Αθήνα πριν το καλοκαίρι

Σχεδόν ένα χρόνο μετά την καταστροφική πυρκαγιά της Πάρνηθας η ομάδα χορού «RootlessRoot» μας καλεί να βιώσουμε από κοντά το μέγεθος της καταστροφής. Ένα δέντρο από την Πάρνηθα με την αρωγή του δασαρχείου Πάρνηθας και την υποστήριξη του Μουσείου Μπενάκη έρχεται στην πόλη μας. Από σήμερα και μέχρι τέλος Ιουλίου όσοι επισκεφθείτε τις εκθέσεις του Μουσείου Μπενάκη θα το αντικρίσετε να στέκεται θλιμμένο αναζητώντας τα βλέμματα όλων μας.
..........
Συνεχίζεται...

Μουσείο Μπενάκη
κτήριο οδού Πειραιώς
9 Ιουνίου έως 27 Ιουλίου 2008
Δελτίο τύπου

Η ομάδα χορού RootlessRoot ‘προσκαλεί’ ένα καμένο δέντρο να επισκεφτεί την Αθήνα πριν το καλοκαίρι. Ένα δέντρο που μεγάλωνε για δεκαετίες, αλλά χρειαστήκαν μόνο μερικές ώρες για να καεί, έρχεται στην Αθήνα του σίδερου και του τσιμέντου, στην πόλη όπου δεν χωράει το πράσινο. Η πραγματική επαφή με ένα δέντρο που έχει καεί, η υφή και η μυρωδιά του, μας αγγίζει περισσότερο από οποιαδήποτε εικόνα στην οθόνη, ενώ παράλληλα μας προτρέπει να βγούμε από την αδιαφορία μας. Το δέντρο θα βρίσκεται έξω από το Μουσείο Μπενάκη στο κτήριο της οδού Πειραιώς από τις 9 Ιουνίου έως τις 27 Ιουλίου 2008 για να το αγγίξουμε, να το μυρίσουμε και να το δούμε στις πραγματικές του διαστάσεις.
Η Ομάδα Χορού RootlessRoot ιδρύθηκε to 2006 στην Αθήνα από τη χορεύτρια Λίντα Καπετανέα και τον χορευτή-χορογράφο Josef Frucek. Για χρόνια υπήρξαν μέλη της ομάδας χορού του Wim Vandekeybus, Ultima Vez. Η πρώτη τους χορογραφική δουλειά με τίτλο Sudden Showers of Silence ήταν μια συμπαραγωγή του Φεστιβάλ Αθηνών και του Θεάτρου Archa στην Πράγα και παρουσιάστηκε με επιτυχία στο Place Theatre στο Λονδίνο, στο Festival de Normandie στην πόλη Rouen της Γαλλίας, στην Σαραγόσα της Ισπανίας και προσεχώς στη Βαρκελώνη. Η πιο πρόσφατη δουλειά τους, το Holdin’ Fast, έκανε πρεμιέρα στην Πράγα και έχει ήδη συμμετάσχει σε πολλά φεστιβάλ του εξωτερικού.
Τα μέλη της ομάδας έχουν ως στόχο την δημιουργία ενός προσωπικού κινησιολογικού λεξιλογίου, το οποίο τους βοηθάει να έρθουν σε αντιπαράθεση με μια δύσκολη πραγματικότητα. Έχουν τη βαθιά πεποίθηση ότι η εποχή των ηρώων δεν έχει παρέλθει ανεπιστρεπτί και ότι το σώμα μπορεί ακόμα να εκφράσει τις βαθύτερες επιθυμίες και τα συναισθήματά μας και να μας βοηθήσει να υλοποιήσουμε ακόμα και τα πιο μεγαλεπήβολα σχέδια.

ΣΥΛΛΗΨΗ:
Ομάδα ROOTLESSROOT / www.rootlessroot.com
ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ:
Josef Frucek, Λίντα Καπετανέα, Δημήτρης Νασιάκος
ΒΙΝΤΕΟ:
Χριστόδουλος Χριστοδούλου
ΗΧΗΤΙΚΗ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ:
Βασίλης Ματζούκης, Μάρθα Φριντζήλα

Με την ευγενική υποστήριξη του Δασαρχείου Πάρνηθας και του Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Πάρνηθας