Ειδήσεις

10 Ιουν 2008

Μέτρα για την άμεση ανακούφιση των σεισμοπλήκτων ανακοίνωσε η Υπουργός Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας, Φάνη Πάλλη- Πετραλιά

Συγκεκριμένα, η κυρία Πετραλιά, από τη Γενεύη της Ελβετίας, όπου εκπροσώπησε τη χώρα μας στην Διεθνή Συνδιάσκεψη Εργασίας που διοργανώνει η Διεθνής Οργάνωση Εργασίας, αναφερόμενη στον πρόσφατο καταστροφικό σεισμό, δήλωσε:
«Το Υπουργείο Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας και οι εποπτευόμενοι από αυτό φορείς, αντέδρασαν άμεσα. Τόσο οι κεντρικές μας υπηρεσίες, όσο και αυτές του ΙΚΑ, του ΟΑΕΔ και του ΟΕΚ, έχουν κινητοποιηθεί ώστε να ανακουφιστούν οι σεισμόπληκτοι των δύο νομών. Ενδεικτικά θα σας αναφέρω σήμερα, γιατί θα υπάρξει συνέχεια, ότι θα δοθούν δάνεια από την Εργατική Κατοικία, ενώ θα υπάρξουν και ελαφρύνσεις οι οποίες θα φθάνουν, σε κάποιες περιπτώσεις, ως την απόλυτη διαγραφή των οφειλών προς τον ΟΕΚ, όσων η κατοικία έχει κριθεί τελείως ακατάλληλη.
Επίσης, από την πλευρά του ΟΑΕΔ, προσανατολιζόμαστε στη χορήγηση επιδόματος 1.200 ευρώ για κάθε εγγεγραμμένο την 8η Ιουνίου 2008 άνεργο, που έχει πληγεί από το σεισμό και στους δύο νομούς, όπως και στην ανανέωση της κάρτας ανεργίας, χωρίς να είναι απαραίτητη η προσωπική παρουσία του ανέργου. Όσον αφορά το ΙΚΑ, αναστέλλεται για ένα εξάμηνο η καταβολή των εισφορών των επιχειρήσεων οι οποίες έχουν πληγεί.
Βρισκόμαστε στη Γενεύη το μυαλό μας όμως βρίσκεται στους δοκιμαζόμενους συμπολίτες μας».
...........
Γιάννης Μ. Νέγρης