Ειδήσεις

24 Ιουν 2008

Όχι άλλοι νεκροί από τις πυρκαγιές στην Ηλεία - Διαμαρτυρία κατοίκων έξι χωριών

Εκατοντάδες κάτοικοι του νομού Ηλείας κινδυνεύουμε και φέτος να καούμε ζωντανοί, όπως οι 45 συμπατριώτες τους πέρσι το καλοκαίρι.
Κι αυτό γιατί ΔΥΣΤΥΧΩΣ μέχρι σήμερα η ΠΟΛΙΤΕΙΑ δεν έχει πάρει ΚΑΝΕΝΑ ΜΕΤΡΟ προκειμένου να μας προφυλάξει από τον κίνδυνο μιας ενδεχόμενης- βέβαιης για εμάς - πυρκαγιάς αλλά και να προστατεύσει το μοναδικό συμπαγές δάσος (περίπου 8 με 10 τετραγωνικά χιλιόμετρα) που διασώθηκε πέρσι χάρις στις υπεράνθρωπες προσπάθειες μας.
……………….
Συνεχίζεται

Το δάσος αυτό, που αποτελείται από μεγάλα πεύκα, δρυς αλλά και άγρια πλούσια παρθένα φύση, εκτείνεται μεταξύ των χωριών Κάμενα, Λούβρο, Βασιλάκι, Υψηλόν, Άσπρα Σπίτια και Ξηρόκαμπο και έχει γίνει τα καταφύγιο για χιλιάδες πτηνά, ζώα και ερπετά που ζούσαν μέχρι πέρσι στον υπόλοιπο νομό Ηλείας.( Σας επισυνάπτουμε και σχετικό χάρτη της περιοχής).
Ο κίνδυνος να επαναληφθεί η περυσινή τραγωδία με δεκάδες νεκρούς είναι πλέον ορατός, καθώς ήδη βρισκόμαστε στο Καλοκαίρι και παρά τις γαλαντόμες και ανέξοδες υποσχέσεις των αρμοδίων φορέων της Πολιτείας τίποτα δεν έχει γίνει μέχρι σήμερα ,για να μην έχουμε επανάληψη της περυσινής τραγωδίας.
ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΚΛΑΔΑΚΙ, στην κυριολεξία, ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΟΠΕΙ για τη διάνοιξη αντιπυρικών ζωνών, αγροτικών και δημοτικών δρόμων που βρίσκονται στην περιφέρεια των έξι χωριών και το δάσος είναι απροσπέλαστο.
O Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας επικαλούμενος έλλειψη μέσων και χρημάτων στην ουσία έχει σηκώσει τα χέρια ψηλά.
Δεν έχουμε άλλη επιλογή από το να ζητήσουμε την βοήθεια των ΜΜΕ, εκπέμποντας SOS, αφού παρά τις επανειλημμένες εκκλήσεις μας προς τους υπεύθυνους φορείς της Πολιτείας, κανένας δεν δείχνει να αντιλαμβάνεται τον κίνδυνο που έρχεται.
Μόνο με τη δική σας βοήθεια μπορούμε να σωθούμε και μαζί να προστατεύσουμε το μοναδικό συμπαγές δάσος που απέμεινε σε ολόκληρο το νομό Ηλείας.
Κάνουμε λοιπόν έκκληση στη δική σας ευαισθησία για να μη θρηνήσουμε και πάλι φέτος το Καλοκαίρι κι άλλα ανθρώπινα θύματα.
Φτάνει πια, όχι άλλοι νεκροί συνάνθρωποι μας από πυρκαγιές.





Κάτοικοι των έξι χωριών