Ειδήσεις

19 Ιουν 2008

"Τραπεζάκια έξω" για την Πυροσβεστική Υπηρεσία Λεχαινών

Το κτήριο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας των Λεχαινών Ηλείας, υπέστη σημαντικές ζημιές εξαιτίας του σεισμού, με αποτέλεσμα η υπηρεσία να παραμένει ακόμα και σήμερα άστεγη! Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το δελτίο ταχείας αυτοψίας, που έγινε στις 09-06-08, το κτήριο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας χαρακτηρίστηκε κίτρινο, μη κατοικήσιμο δηλαδή, καθώς τέσσερις κολώνες του έχουν υποστεί σημαντικές ζημιές.
Το ίδιο πιστοποιήθηκε και στο δελτίο επανελέγχου, που έγινε στις 14-06-08 και που έκρινε ότι οι ζημιές πρέπει να επισκευαστούν άμεσα.
Το κτήριο όμως της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας είναι μισθωμένο, το οποίο σημαίνει ότι πρέπει ο ιδιοκτήτης του να αναλάβει την επιδιόρθωση των ζημιών, κάτι, που σύμφωνα με τον Αναπληρωτή Διοικητή, υπολογίζεται ότι θα γίνει σε έναν χρόνο.
……….
Συνεχίζεται

Μέχρι τότε, όλες οι υπηρεσίες της Πυροσβεστικής είναι υπαίθριες, έχουν δηλαδή τοποθετήσει τέντες, καρέκλες και τραπέζια, έξω από το κτήριο της υπηρεσίας και ακόμα και οι νυχτερινές βάρδιες γίνονται εκεί. Τα τηλέφωνα έχουν μεταφερθεί έξω, οι υπολογιστές όμως, παραμένουν στα γραφεία της υπηρεσίας.
Μέχρι στιγμής, στην υπηρεσία έχουν σταλεί δυο χημικές τουαλέτες, ενώ αναμένονται και τρία λυόμενα, τα οποία θα εξυπηρετούν την υπηρεσία μέχρι να αποκατασταθεί το κτήριο.

…………
Ηρώ Χριστοπούλου