Ειδήσεις

26 Ιουν 2008

Γιώργος Παπανδρέου: «Δεν ξέρω τι κάνει ο κ. Λυκουρέζος, αλλά αυτός έχει εξουσία αυτή τη στιγμή επί του πολιτικού κόσμου»

Γ. ΚΑΜΠΟΥΡΑΚΗΣ («ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ»): Κύριε Πρόεδρε, προχωρήσατε προηγουμένως σε μία μείζονα καταγγελία, αν την έχω καταγράψει καλά, ούτε λίγο ούτε πολύ είπατε, ότι ο κ. Λυκουρέζος, γνωστός δικηγόρος, παίζει ένα ρόλο ροοστάτη για τις αποκαλύψεις του σκανδάλου SIEMENS και μάλιστα για λογαριασμό της κυβέρνησης και του κ. Καραμανλή.
Έχετε στοιχεία γι' αυτό; Γιατί είναι σοβαρή καταγγελία.


Γ. Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: Η καταγγελία μου είναι προς την κυβέρνηση, όσο δεν πηγαίνει συντεταγμένα, σύμφωνα με τις δημοκρατικές μας αρχές και τους θεσμούς, για να διαλευκανθεί η υπόθεση της SIEMENS μέσα από μια Εξεταστική Επιτροπή. Τι άλλο θέλει η κυβέρνηση; Εδώ έχει βουίξει ο τόπος. Εδώ έχει συγκλονιστεί το πολιτικό σύστημα. Και δεν προχωράς στη βασική προϋπόθεση, να διαλευκάνεις αυτό το ζήτημα μέσα από Εξεταστική Επιτροπή;
Αυτό νομοτελειακά οδηγεί στο να διαχειρίζονται την υπόθεση της SIEMENS άλλοι παράγοντες, μεταξύ των οποίων και αυτός. Δεν ξέρω τι κάνει ο κ. Λυκουρέζος, αλλά αυτός έχει εξουσία αυτή τη στιγμή επί του πολιτικού κόσμου. Ενώ ο πολιτικός κόσμος έπρεπε να διαλευκάνει αυτή την υπόθεση ο ίδιος. Και αυτό αρνείται η κυβέρνηση να κάνει. Το αρνείται και έχει ευθύνη για την απαξίωση των θεσμών και έχει ευθύνη για την κατάντια της χώρας.
...
Από τη συνέντευξη Τύπου του Γιώργου Παπανδρέου στο Ζάππειο

Type rest of the post here