Ειδήσεις

2 Ιουν 2008

Σε ομηρία τα Σκόπια από Έλληνες και Αλβανούς. Δεν είναι μόνο οι Αλβανοί που υποσκάπτουν την σταθερότητα της χώρας. Είναι και το βέτο της Ελλάδας.

Παράλληλα με την γενικότερη κακή κατάσταση, το νοτιότερο κράτος της πρώην Γιουγκοσλαβίας αντιμετωπίζει κυρίως δύο προβλήματα, επισημαίνει η γερμανική "Frankfurter Allgemeine Zeitung": Δεν είναι μόνο οι Αλβανοί που υποσκάπτουν την σταθερότητα της χώρας. Είναι και το βέτο της Ελλάδας. Οι Σλαβομακεδόνες βρίσκονται σε ομηρία από δύο πλευρές. Η Αθήνα δεν δίνει το πράσινο φως ούτε για την ένταξή της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ, ούτε για την έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων στην ΕΕ, όσο η FYROM επιμένει στο συνταγματικό της όνομα.
Και αυτό τη στιγμή που όλα τα σημαντικά κόμματα στα Σκόπια τάσσονται υπέρ της ευρωπαϊκής πορείας της χώρας. Σε αυτά προστίθενται τώρα οι Αλβανοί οι οποίοι με αντιπαραθέσεις χαρακωμάτων κλονίζουν την αξιοπιστία της πολυεθνικής χώρας.
Πολλές φορές οι Βρυξέλλες προειδοποίησαν ότι τα φαινόμενα βίας στις εκλογές θέτουν σε κίνδυνο την προσέγγιση FYROM – ΕΕ. Με τι όμως μπορούν πλέον να απειλήσουν οι Βρυξέλλες τα Σκόπια όταν ο δρόμος της χώρας προς την ΕΕ προσκρούει στην αντίσταση ενός κράτους-μέλους;
.............
Από: DW


1 σχόλια:

Βασμουλάκης Νίκος είπε...

Τι θα πει "όσο η FYROM επιμένει στο συνταγματικό της όνομα" δεν το καταλαβαίνω, είναι σλάβοι ή ότι άλλο είναι και δεν μπορούν να λέγονται μακεδόνες.Είναι τραγικά απλό το θέμα: Η λέξη μακεδονία είναι ελληνική και όχι σλαβική. και _