Ειδήσεις

19 Ιουν 2008

Καταγγελία για ευθανασία σε νεογέννητα σκυλάκια

Μήνυμα αναγνώστη
……….
Στις 2.6.08 κυκλοφόρησε ένα mail ότι κάποια κουτάβια στην Καλλιτεχνούπολη και στη Ραφήνα κινδυνεύουν, από τους κατοίκους, που σημειωτέον τα γέννησαν οι σκύλες τους και όχι αδέσποτες, με ευθανασία τη Δευτέρα πρωί-πρωί! Βλέπετε όλα τα ανθρώπινα όντα, πιστέυουμε ότι έχουμε εξουσία πάνω σε κάθε τι έμψυχο ή άψυχο και φυσικά δικαίωμα να παίρνουμε τη ζωή των ανυπεράσπιστων πλασμάτων, σβήνοντας τα λάθη -συνέπειες της ανευθυνότητας μας!
…………
Συνεχίζεται

Άρχισε ένας αγώνας, για να στείλουμε όλοι mail διαμαρτυρίας στο Δήμαρχο, στο grafeio-dimarxou@0164.syzefxis.gov.gr προκειμένου να ενημερωθεί και να κινητοποιηθεί.
Απάντηση δεν πήρε ποτέ κανένας απ αυτούς που στείλαμε mails.
Στις 4/6/08,μην έχοντας καμία ενημέρωση για τα κουτάβια, ζωόφιλος επικοινώνησε με τη γραμματεία του Δημαρχείου Ραφήνας και του είπαν ότι ''ο Δήμαρχος ενημερώθηκε χθες'' (3/6/08) και… ''ανέθεσε το θέμα στον αρμόδιο υπεύθυνο''.
(Άραγε, ποιος είναι αυτός ο αρμόδιος? Υπεύθυνος του Δήμου στο Πρόγραμμα περισυλλογής αδέσποτων?)
Η γραμματεία επίσης μας ενημέρωσε ότι ''γνωρίζουν ποιος εγκατέλειψε τα κουτάβια'', πράγμα που γνωρίζουμε και εμείς: οι κάτοικοι!
Όταν της αναφέρθηκε η περίπτωση της καταγγελίας, η απάντηση ήταν «δε γνωρίζουμε το νομικό πλαίσιο!'». Ερωτήθηκε και αν τα κουτάβια ζουν και η απάντηση ήταν ''Μάλλον!''.
Τελικά, της τονίστηκε ότι είναι υποχρέωση κάθε Δήμου να τα προστατεύσει και αρκέστηκε σ ένα ''Προσπαθούμε, αλλά…''.
Αλλά τι? Αλλά είναι πιο δυνατοί και πιο γρήγοροι οι κάτοικοι και θα τα ξεκάνουν πριν κουνηθείτε να τα πάτε σε καταφύγιο? Έχει άραγε ο Δήμος πρόγραμμα όπως θα όφειλε και κυνοκομείο για τα αδέσποτα?
Επειδή δεν μπορούσε να πάει κανείς άμεσα εκεί, με τηλέφωνα και mails σε φίλους μάθαμε ότι υπάρχει ''καλός φιλοζωικός σύλλογος'' και ''χώρος που φιλοξενούν αδέσποτα''(όχι δηλαδή του Δήμου, για άλλη μια φορά, αλλά σωματείου!),οπότε ''μάλλον εκεί θα τα πήγαν''.
Περιμένοντας τα νεότερα,σήμερα,15/6/08,12 ολόκληρες μέρες αφού ο Δήμαρχος έλαβε γνώση, λαμβάνουμε mail από άλλο ζωόφιλο με φωτογραφίες, για κουτάβια που κινδυνεύουν από τους κατοίκους στην Καλλιτεχνούπολη με ευθανασία!!!
Τα κουτάβια δηλαδή,12 μέρες μετά την ενημέρωση του Δημάρχου και την…ανάληψη από τον ''αρμόδιο υπεύθυνο'' είναι ΑΚΟΜΑ στο δρόμο!
ΠΟΣΕΣ ΜΕΡΕΣ ΑΡΑΓΕ ΠΑΙΡΝΕΙ Σ ΕΝΑ ΔΗΜΑΡΧΟ ΝΑ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙ ΤΟΝ ''ΑΡΜΟΔΙΟ'' ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΖΕΨΟΥΝ ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΛΑΣΜΑΤΑ?
Αξίζει να σημειωθεί ότι στα mails διαμαρτυρίας του αναφέραμε ότι μπορούμε να βοηθήσουμε να βρεθούν σπίτια για τα κουτάβια μέσω αγγελίων,αρκεί να ζήσουν και να είναι σε ασφαλές μέρος!(Αλλά είπαμε, απάντηση καμία!).

Kλειάννα Μαλαματίνα

http://strayshelp.blogspot.com/