Ειδήσεις

17 Ιουν 2008

ΣΕΒ: Το κύμα της ακρίβειας δεν φέρνει σε αδιέξοδο μόνο τους χαμηλόμισθους. Πλήττει και την επιχείρηση, το εμπόριο, τη βιοτεχνία... (!!!)

Δεν καλοβλέπουν τη νέα υπηρεσία «Ράμπο» στην αγορά και απαντούν με μια σκληρή ανακοίνωση στην οποία κάνουν λόγο για «μέτρα-ξόρκια» αποσπασματικού χαρακτήρα με τα οποία η κυβέρνηση με «μονοσήμαντη ευκολία» και «αλληλομετάθεση ευθυνών», προσπαθεί να πατάξει την ακρίβεια.
Για τον ΣΕΒ ο λόγος ο οποίος στην ίδια ανακοίνωση υποδεικνύει να συνεχισθούν οι αποκρατικοποιήσεις και η απελευθέρωση της αγοράς!
Διαβάστε ολόκληρη την ανακοίνωση εδώ.
……………
Συνεχίζεται

Επιπλέον,
……….
ο Πρόεδρος του ΣΕΒ, κ. Δημήτρης Δασκαλόπουλος, απέστειλε σήμερα στον Πρόεδρο της ΓΣΕΕ και τους άλλους Κοινωνικούς Εταίρους, την ακόλουθη επιστολή:
«Αγαπητέ Πρόεδρε,
Το κύμα της ακρίβειας δεν «πνίγει» μόνο τα νοικοκυριά, δεν φέρνει σε αδιέξοδο μόνο τους χαμηλόμισθους και τους συνταξιούχους. Πλήττει και την επιχείρηση, το εμπόριο, τη βιοτεχνία, τους επαγγελματίες.
Βιώνουμε μια παγκόσμια κρίση που οξύνει δραματικά τα δομικά προβλήματα της ελληνικής οικονομίας. Οι δυνάμεις της εργασίας καλούνται να προσεγγίσουν το κοινό αυτό πρόβλημα συλλογικά –γιατί τα συμφέροντά τους είναι αλληλένδετα.
Το Μόνιμο Βήμα Διαλόγου και Συνεργασίας, που έχουμε θεσμοθετήσει με την τελευταία Εθνική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, δίνει τη δυνατότητα στους κοινωνικούς εταίρους να προβληματιστούν από κοινού για το πολυσύνθετο πρόβλημα της ακρίβειας, να ανταλλάξουν απόψεις, να αναζητήσουν από κοινού λύσεις.
Στο πλαίσιο αυτό, προτείνω να θέσουμε το πρόβλημα της ακρίβειας πρώτο στην ατζέντα του Μόνιμου Βήματος και άμεσα να ξεκινήσουμε έναν ουσιαστικό κοινωνικό διάλογο, προκειμένου μαζί να βρούμε τους ουσιαστικότερους τρόπους αντιμετώπισής του και μαζί να διεκδικήσουμε την εφαρμογή τους.
Η ακρίβεια συνιστά μια ανοιχτή πρόκληση στην κοινή μας ευθύνη, στο κοινό μας μέλλον.

1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΓΣΕΕ ΜΕ ΕΚΒΙΑΖΕ ΜΕ ΨΕΥΤΟΑΝΤΑΓΩΓΗ 100.000 ΕΥΡΩ ΓΙΑΤΙ ΔΙΕΚΔΙΚΩ ΤΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΜΟΥ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ
Ενημερωθείτε για τη ΒΡΩΜΙΚΗ ΥΠΟΥΛΗ ΠΑΡΑΝΟΜΗ και καταχρηστική απoλυσή μου από την εργοδοσία της ΓΣΕΕ. Υπεξαιρώντας την αποζημίωση μου τα ασφαλιστικά και άλλα Δικαιώματά μου για εργασία 18 ΧΡΟΝΩΝ ! Με εκβίαζε με ΨΕΥΤΟΑΝΤΑΓΩΓΗ 100.000 ΕΥΡΩ με ΨΕΥΤΟΜΑΡΤΥΡΕΣ επειδή προσέφυγα δικαστικά κατά της ΑΠΟΛΥΣΗΣ ΜΟΥ! ΜΑΛΙΣΤΑ ΣΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΑΝ ΟΤΙ ΟΙ ΕΡΓΑΤΙΚΟΙ ΝΟΜΟΙ ΔΕΝ ΙΣΧΥΟΥΝ οι εργασιακές σχέσεις είναι απλές αστικές συμβάσεις ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΦΑΡΜΟΖΟΥΝ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ! Ενημερώστε φίλους και γνωστούς για το Blog μου http://apasxolisi.wordpress.com