Ειδήσεις

26 Ιουν 2008

Γιώργος Παπανδρέου: Πρώτα Εξεταστικές Επιτροπές και μετά εκλογές.

Π. ΣΩΚΟΣ («ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ»): Κύριε Πρόεδρε, υπονοήσατε κάτι στην εισαγωγή σας και θα ήθελα να γίνει πιο καθαρό και πιο σαφές. Ζητάτε πρόωρες εκλογές με θέμα την αντιμετώπιση της διαφθοράς;

Γ. Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: Ζητάω μια διαδικασία που ξεκινά από τις Εξεταστικές Επιτροπές. Μάλιστα, θα συμπληρώσω αυτή την πρόταση, να μείνει ανοιχτή η Βουλή το καλοκαίρι, να λειτουργήσει ως Ολομέλεια, για να μπορούν να λειτουργήσουν Εξεταστικές Επιτροπές. Να προχωρήσουμε στη διαλεύκανση όλων αυτών των υποθέσεων, να αποδοθούν οι ευθύνες, να καταθέσουμε τις προτάσεις μας και να πάμε τότε στον Ελληνικό λαό. Προσφυγή στον Ελληνικό λαό.
Δεν είναι για να αντιμετωπίσουμε μόνο τη διαφθορά. Είναι για να καταθέσουμε προτάσεις και να αποφασίσει ο Ελληνικός λαός ποιος θα διαχειριστεί, όχι το πρόβλημα που λέγεται διαφθορά, αλλά το πολιτικό σύστημα, που τελικά θα τον εκφράζει γνήσια και δημοκρατικά, κάτι που δεν γίνεται σήμερα. Και μόνο ο Ελληνικός λαός μπορεί να αποφασίσει, αφού όμως έχουμε όλοι καταθέσει τις προτάσεις μας με ανοιχτή διαδικασία και έχουν διαλευκανθεί αυτές οι υποθέσεις και έχει δει ο Ελληνικός λαός τι γίνεται σε αυτόν τον τόπο.
Όχι κουκούλωμα. Και μην πάμε σε εκλογές πριν αυτά διαλευκανθούν, για να προσπαθήσει η Νέα Δημοκρατία να παραγράψει αυτές τις υποθέσεις. Πρέπει να γίνουν αυτές οι Εξεταστικές Επιτροπές και μετά να πάμε στις εκλογές.
............
Από τη συνέντευξη Τύπου του Γιώργου Παπανδρέου στο Ζάππειο